- چهارشنبه 20 دی 1396 - 13:48
- کد خبر : 41512
- پیشخوان » زغال سنگ » صنایع معدنی » صنعت، معدن و تجارت

رییس انجمن زغالسنگ ایران گفت: نشست کمیته پشتیبانی زغالسنگ با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت تصویب کرد که قیمت کنسانتره از هر تن ۴۵۰ به ۵۱۰ هزار تومان
رییس انجمن زغالسنگ ایران گفت: نشست کمیته پشتیبانی زغالسنگ با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت تصویب کرد که قیمت کنسانتره از هر تن ۴۵۰ به ۵۱۰ هزار تومان برای نیمه دوم ۱۳۹۶ افزایش یابد.
به گزارش گروه صنعت، معدن و تجارت ویکی پی جی به نقل از ایرنا ‘ محمد مجتهد زاده ‘ روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: کمیته مزبور شب گذشته ( شامگاه سه شنبه) با حضور محمد شریعتمداری وزیر صنعت، جعفر سرقینی معاون امور معادن و صنایع معدنی و مهدی کرباسیان رییس هیات عامل سازمان ایمیدرو در محل وزارتخانه تشکیل و ایجاد چهار مرکز هماهنگی، امداد، ایمنی و نجات در مناطق زغال خیز طبس، کرمان، البرزهای شرقی و مرکزی را مصوب ساخت.
وی تصریح کرد: تعیین نرخ زغالسنگ برای سالهای بعد براساس بررسی های فنی و اقتصادی صورت خواهد گرفت.
** ایمنی اولویت نخست وزارت صنعت در معادن زغالسنگ
مجتهد زاده یادآور شد: وزیر صنعت، معدن وتجارت در این نشست تاکید کرد، ایمنی اولویت نخست این وزارتخانه در ارتباط با فعالیت در معادن زغالسنگ است و برآن اصرار دارد.
وی اضافه کرد: برپایه این راهبرد، ایجاد چهار مرکز هماهنگی یاد شده مصوب شد و در حقیقت بهترین دستاورد برای بخش زغالسنگ از نشست شب گذشته بود.
** مصرف کننده انحصاری زغالسنگ مشکل تولید داخلی
رییس هیات مدیره انجمن زغالسنگ ایران خاطرنشان کرد: اکنون که شرکت ذوب آهن اصفهان مصرف کننده انحصاری زغالسنگ تولیدی کشور محسوب می شود، در واقع مشکل تولید کنندگان این بخش است و بنابراین یک تعامل سه جانبه بین دولت، تولید کننده و مصرف کننده کماکان باید حفظ شود .
برآورد شده تا پایان امسال یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن کنسانتره زغالسنگ از چهار ناحیه طبس، کرمان، البرز شرقی و البرز مرکزی استخراج شود که در مقایسه با پارسال، افزایش ۱۵ درصدی مورد انتظار است .
** برند سازی لازمه حضور در بازارهای جهانی
مجتهد زاده اضافه کرد: امروز حضور در بازارهای جهانی زغالسنگ یک موضوع مهم محسوب می شود، اما پیش از آن برند سازی به عنوان یک اصل اساسی باید مورد توجه قرار گیرد .
وی گفت : برند سازی با عنوان زغالسنگ کرمان، طبس، البرزهای شرقی و مرکزی می تواند شکل بگیرد .
به گفته وی، علاوه براین ذوب آهن نیز برای اصلاح کیفیت زغال ایران باید آماده باشد و در چارچوب حمایت از تولید داخلی حرکت کند، ضمن اینکه این واحد بزرگ صنعتی با مشکلاتی نیز روبروست.
** راه اندازی کارخانه زرند در سال ۹۷
رییس انجمن مزبور گفت: واقعیت پیش روی در صنعت زغالسنگ کشور، موضوع راه اندازی کارخانه زرند کرمان است که برای سال ۹۷ پیش بینی شده و با فعالیت آن بازار بزرگی ایجاد خواهد شد و در واقع تقاضای زغال وسعت پیدا می کند.
بررسی ها نشان می دهد میزان ذخیره فعلی زغالسنگ کشور یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن زغال کک شو و ۱٫۵ میلیارد تن زغالسنگ حرارتی است و برآورد شده که ۲ تا سه برابر این ارقام هم ذخیره احتمالی باشد.
ذوب آهن اکنون سالیانه حدود ۱٫۷ میلیون تن زغالسنگ نیاز دارد و وارد مدارشدن کارخانه زرند کرمان مجموع نیاز به این ماده معدنی را به رقم ۳٫۵ میلیون تن کنسانتره می رساند.
نظرات