- شنبه 18 آذر 1396 - 15:59
- کد خبر : 39508
- صنایع معدنی » صنعت، معدن و تجارت

با وجود اینکه بیش از ۱۰ هزار کیلومتر مربع محدودههای امیدبخش عناصر نادر خاکی فقط در ۱۰۰ روزه اول دولت دوازدهم شناسایی شده هنوز این بخش ثروت آفرین و آیندهدار معدن چشم به راه سرمایهگذار است.
با وجود اینکه بیش از ۱۰ هزار کیلومتر مربع محدودههای امیدبخش عناصر نادر خاکی فقط در ۱۰۰ روزه اول دولت دوازدهم شناسایی شده هنوز این بخش ثروت آفرین و آیندهدار معدن چشم به راه سرمایهگذار است.
به گزارش گروه صنعت، معدن و تجارت ویکی پی جی به نقل از دنیای معدن، از جمله اقدامات اساسی صورت گرفته در حوزه معدن در دولتهای یازدهم و دوازدهم بهبود عملکرد و افزایش روند اکتشافات معدنی بوده است؛ بهطوری که بنابر آمار هدفگذاری، اکتشافات تا پایان دولت یازدهم ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع بوده که بیش از دو برابر کل اکتشافات معدنی انجام شده از ابتدای تاریخ معدنکاری نوین در ایران است.
از جمله ثمرات طرح اکتشافی در حوزه معدن، بهبود ذخایر معدنی ایران است که در حوزههایی مانند سنگ آهن، مس، روی و امثال این فلزات پرکاربرد آمار به دست آمده بسیار قابل توجه بوده اما در این میان پیدایش ذخایری جدید از عناصر نادر خاکی یکی از جدیدترین اتفاقاتی است که در این حوزه افتاده است.
عناصر نادر خاکی امروز از مواد اولیه و نیازهای ابتدایی تکنولوژیهای نوین و صنایع پیشرفته در کشورهای توسعه یافته هستند که بسیار گرانقیمت بوده و ذخایر آنها در سراسر دنیا محدود است.همچنین بر اساس گزارش ۱۰۰ روزه دولت، در این مدت در ۶ استان زنجان، یزد، البرز، آذربایجانشرقی و غربی و اردبیل به مساحت بیش ۱۰۹ هزار کیلومتر مربع در حوزه عناصر نادر اکتشاف شده که به معرفی بیش از ۱۰ هزار کیلومتر مربع بهعنوان محدودههای امیدبخش در این زمینه انجامیده است.
اما در حوزه عناصر نادر خاکی فقط وجود ذخایر و شناسایی آنها پس از تکمیل اکتشافات کفایت نمیکند، بلکه موضوعی که برای بهرهبرداری از آنها مورد نیاز است ورود سرمایه گذاران آن هم سرمایهگذاران کشورهای صاحب تکنولوژیهای معدنی به این بخش است، چراکه استحصال عناصر نادر خاکی و تبدیل آنها به محصول نهایی نیاز به بهرهمندی از تکنولوژی بالا در صنایع معدنی و فرآوری دارد که متاسفانه هنوز این بخش از تکنولوژی در ایران بومیسازی نشده است.
برای همین به نظر میرسد بهترین روش برای استفاده از این ذخایر همکاری مشترک منوط به انتقال تکنولوژی، با کشورهایی است که در این عرصه صاحبتکنولوژی هستند.
نظرات