- سه شنبه 14 آذر 1396 - 10:42
- کد خبر : 39353
- پیشخوان » صنعت تاسیسات » مسکن و ساختمان

نشست خبری سومین همایش ملی «ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی» با حضور محمد شکرچی زاده، رئیس مرکز تحقیقات و فرج الله رجبی، رئیس نظام مهندسی ساختمان کشور و رئیس شورای سیاست گذاری همایش در محل مرکز تحقیقات، راه مسکن و شهرسازی برگزار شد.
نشست خبری سومین همایش ملی «ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی» با حضور محمد شکرچی زاده، رئیس مرکز تحقیقات و فرج الله رجبی، رییس نظام مهندسی ساختمان کشور و رییس شورای سیاست گذاری همایش در محل مرکز تحقیقات، راه مسکن و شهرسازی برگزار شد.
به گزارش گروه صنعت تاسیسات ویکی پی جی به نقل از «صما» در ابتدای این نشست بهروز کاری دبیرعلمی سومین همایش ملی ساختمان پایدار، مصرف انرژی گفت: با توجه به برگزاری موفق دو همایش برچسب انرژی ساختمان در سال ۹۴ و اجرای قوانین انرژی در ساختمان در سال ۹۵ توسط کمپین ساختمان پایدار، محیط زیست پایدار و بررسی ضرورت توجه ویژه به راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی در صنعت ساختمان، امسال نیز کمپین برای سومین سال متوالی اقدام به برگزاری این رویداد خواهد کرد.
برپایی۷ پنل تخصصی در همایش
وی گفت: این همایش با حمایت و همکاری ارگان های مختلف از جمله وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو، وزارت نفت، سازمان استاندارد ایران، سازمان حفاظت از محیط زیست ایران، شهرداری ها، سازمان نظام مهندسی و انجمن های مهندسی در حوزه صنعت ساختمان برگزار خواهد شد.
کاری گفت: در این همایش ۷ پنل تخصصی با عناوین راهکارهای عملی و بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها در حال ساخت و موجود، ساختمان های بار رتبه ارنژی برتر – راهکارهای تجویزی و کارکردی طرح، نقش مصالح و فناوری های نوین در ارتقای بهره وری انرزی و پایداری، راهکارهای هماهنگی فعالیت ها و هم افزایی نهادها در جهت اجرای مقررات حوزه انرژی در ساختمان، نقش فناوری های نوین تاسیسات الکتریکی و مکانیکی در بره وری انرژی در ساختمان، الگو های موفق در اجرای مبحث ۱۹ مقررات و الگو های مطرح برای ساختمان سبزو نقش مسائل اجتماعی و فرهنگی در بستر سازی و پذیرش جامعه در حوزه انرژی و ساختمان های پایدار برگزارخواهد شد.
اتلاف بیرویه انرژی در بخش ساختمان
در ادامه این نشست رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه انرژی یکی از موضوعات مهم برای کشور ایران است گفت: در حال حاضر همه میدانیم که مقدار قابل ملاحظهای اتلاف مصرف انرژی در ساختمانها رخ میدهد.
محمد شکرچی زاده گفت: اگر به همین شیوه مصرف انرژی ادامه پیدا کند، ایران در چند سال آینده به واردکننده انرژی به کشور تبدیل خواهد شد، به همین دلیل ضرورت دارد تا مصرف انرژی در کشور مورد بازنگری جدی قرار بگیرد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه میزان مصرف انرژی در ایران در مقایسه با کشورهای مشابه ۳ برابر است، تاکید کرد: هدررفت انرژی سالانه در کشور به چندین میلیارد تومان میرسد که باید برای آن راهکار جدی را پیش بینی کرده و اجرایی نماییم.
شکرچی زاده، ماده ۱۸ قانون اصلاح الگوی مصرف را که چندی پیش در هیات وزیران تصویب و آیین نامه اجرایی آن نیز ابلاغ شد را یکی از دستاوردهای مهم سال جاری عنوان کرد و گفت: به موجب دستورالعمل اجرایی قانون فوق دستگاههای دولتی ملزم شدند تا ساختمانهای خود را از نظر انرژی ارزیابی کنند و به مصرف انرژی در ساختمانها کیفیت بدهند.
وی ادامه داد: برای سال ۹۷ مسئولان مالی ملزم شدند تا هزینههای انجام کار را پیشبینی کنند.
رئیس مرکز تحقیقات، راه مسکن و شهرسازی از ارائه نامهای مشترک به امضای آخوندی وزنگنه که برای معاون اول رئیس جمهوری ارسال شده خبر داد و افزود: در نامه فوق از سازمان برنامه و بودجه خواسته شده برای سال ۹۷ موارد درخواستی را پیگیری کنند تا در سال آینده دستگاههای اجرایی برای انجام ارزیابی ساختمانهای دولتی در موضوع مصرف بهینه انرژی بودجه کافی را داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه بخش مهمی از اتلاف انرژی در ساختمانهای دولتی اتفاق میافتد، گفت: ارزیابی ساختمانهای دولتی به ارائه راهکار منجر خواهد شد، همچنین اجرای کار و اقداماتی که در زمینه اجرا در دستور کار قرار میگیرند همگی باعث ایجاد اشتغال پایدار در کشور خواهد شد.
شکرچی زاده از امضای موافقت نامهای برای آموزش مهندسان و تکنسینها برای ارزیابی مصرف انرژی در ساختمانهای دولتی بین مرکز تحقیقات و سازمان نظام مهندسی ساختمان خبر داد.
وی اظهار کرد: آتش سوزی برج گرانفل لندن به دلیل استفاده ناصحیح از مصالح غیراستاندارد رخ داد و با توجه به اهمیت موضوع مصالح ساختمانی در کیفیت ساختمان ها، مرکز تحقیقات در این زمینه (آزمایش مصالح ساختمانی، آتش، زلزله و …) تجربیات مناسبی دارد که در روز همایش در کارگاههایی به اطلاع عموم خواهد رسید.
ساختمانها ۱۳۲میلیون تن آلاینده وارد محیط زیست میکنند
در ادامه عضو هیئت رییسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی با بیان اینکه همواره مصرف انرژی با مقولههای مانند هزینه عجین شده است گفت: هیچ وقت ما به خسارتهای بزرگ مصرف انرژی به محیط زیست و آلودگی هوا دقت چندانی نداشتهایم حال آنکه مصرف نا صحیح مصرف سوخت و اتلاف انرژی آن میتواند بر پیکره محیط زیست آسیب برساند.
حمید رضا طاهری اصل گفت: در حال حاضر ساختمانها ۴۰ درصد مصرف انرژی را مصرف و همین ساختمانها حدود ۱۳۲ میلیون تن آلاینده وارد محیط زیست میکنند.
وی در ادامه به بحث تصویب آیین نامه اجرایی بهینه سازی مصرف انرژی که در مهرماه در هیات دولت تصویب شده است، اشاره نمود و گفت: مطابق آییننامه فوق سه ماه فرصت است تا نسبت به بازنگری مباحث مقررات ملی ساختمان در جهت ممیزی انرژی ساختمانها، تعبیه سامانههای کنترلی ساختمان و ارزیابی و رتبهبندی ساختمانها اقدام شود.
طاهری همچنین به بحث معاینه فنی موتورخانهها و همکاری با وزارت نفت در این خصوص اشاره کرد و گفت باید در راستای اجرایی شدن مبحث ۲۲ و ۱۹ اقدامات تخصصی و جدی انجام دهیم.
وی در ادامه به ۷ کارگروه تشکیل شده در کمیسیون انرژی سازمان نظام مهندسی اشاره داشت و گفت: سازمان نظام مهندسی در مقوله بهینه سازی مصرف انرژی بسیار جدی است و در این خصوص اهمیت وافری نیز به مقوله محیط زیست و انرژی دارد.
مقوله انرژی ضمانت اجرایی میخواهد
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت: دولت باید بتواند ضمانتهای اجرایی در زمینه مصرف بهینه انرژی ایجاد کند و شهرداری باید بپذیرد که نمیتواند به هر چهار دیواری خانه بگوید.
فرج الله رجبی در نشست خبری با اشاره به اینکه از بس در برخی حوزههای حرف زدهایم جامعه را در برابر این مسائل واکسینه میکنیم گفت: باید بپذیریم در حوزه مصرف انرژی ساختمان، مصرف بهینه نداریم بلکه مصرف کمینه داریم.
وی تصریح کرد: معتقدم هستم شرایط کشور، مصرف کمینه و توام با ریاضت است. در این راستا باید مقررات ملی ساختمان اصلاح شود؛ در حوزه غیردولتی نباید دیگر توصیه و نصیحت کنیم و باید در حوزه مقررات فضایی را به وجود آوریم که مهندس و شهرداری باید مقید به یک سری موارد در ساخت و سازها باشد.
وی افزود: در استانهای خراسان رضوی، البرز و اصفهان به عنوان پایلوت برنامههای تعیین درجه مصرف انرژی، ارتقای فناوری در حوزه ساخت و ساز و… در حال اجراست که این موارد باید به قانون برای اعمال در ساخت و سازها تبدیل شود.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان ادامه داد: در بحث انرژی نیازمند ضمانت اجرایی و حکمرانی خوب در این مورد هستیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: باید مشخص کرد که ساختمانها در حوزه انرژی در چه رتبهای قرار دارد و در پروسه ساخت و ساز دولت حکمرانی خود را اعمال کند.
رجبی در رابطه با آخرین وضعیت اصلاح آیین نامه کنترل ساختمان اظهار کرد: اصلاح آیین نامه کنترل ساختمان به امور زیربنایی دولت رفت و کلیات آن به تصویب رسید.
وی با اشاره به اینکه در تهران الزام به استفاده از مجری ذی صلاح نیست اگر اتفاقی بیفتد چگونه و از چه طریقی باید بر ساخت و سازها نظارت کرد؟ گفت: نظارت بر اقدامات حرفهای بر عهده سازمان نظام مهندسی است.
نظرات