- شنبه 11 آذر 1396 - 10:01
- کد خبر : 39060
- پیشخوان » صنعت تاسیسات » مسکن و ساختمان

مدیر کل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان درخصوص انتقادات وارد به متولیگری وزارتخانه ها و سازمان های متعدد در حوزه انرژی گفت: تعدد نهادها و وزارتخانه های متعدد در بخش انرژی مسئلهساز نیست، مسئله این است که ما هنوز باور نکردهایم بحرانی به نام بحران انرژی وجود دارد.
وی تاکید کرد: اعتقادی به این موضوع ندارم که چون تعداد نهادهای فعال در حوزه انرژی زیاد است، پس نمیتوان کاری انجام داد. درواقع ما هنوز به این باور نرسیدهایم که برای کاهش مصرف سوخت های فسیلی اقدامی بکنیم.
مانی فر با اشاره به اینکه نهادهایی مثل وزارت نفت، نیرو، راه و شهرسازی و… خود دستاندرکار بخش انرژی هستند گفت: هر کدام از این نهادها به نحوی در حوزه انرژی دست دارند. برخی از آنها تولیدکننده انرژی و بعضی دیگر هم مصرفکننده انرژی هستند. بنابراین ایرادی به فعالیت آنها وارد نیست.
این مسئول ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی به دلیل سیاستگذاریهایی که برای تولید یک ساختمان میکند، طبیعتا باید در بخش مصرف انرژی مراقبتهای لازم را انجام دهد و دستورالعملهای لازم را بنویسد. وزارتخانههای نفت و نیرو هم به عنوان تامینکنندگان انرژی، باید در این حوزه ورود کنند. جالب اینجاست که حتی باوجود تعدد این نهادها هنوز به باور درستی در بخش انرژی نرسیدهایم و لذا این موضوع چندان مشکلساز نیست.
وی افزود: هرچند ما هنوز نتوانسته باشیم به سیاستهای واحدی برای این موضوع برسیم، ولی یکی از مهمترین مسائل، ترویج و آموزش مصرف صحیح انرژی است که عملیاتی نشده است. از طرفی هم انرژی همچنان بهقدری ارزان است که صرفهجویی در مصرف آن، تاثیر زیادی در سبد هزینههای زندگی مردم ندارد.
منابع مالی موردنیاز برای بهینهسازی انرژی در ساختمانها
مدیر کل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان همچنین در پاسخ به اینکه منابع مالی مورد نیاز برای بهینه سازی انرژی در ساختمان ها چگونه باید تامین شود، بر ضرورت اصلاح نظام ساختوساز در کشور تاکید کرد و گفت: هر فردی که ساختوساز انجام میدهد، باید تلاش کند که از مصالح استاندارد و روشهای مناسب برای ساختوساز استفاده کند که همه این موارد در دستورالعملها و مباحث مقررات ملی ساختمان وجود دارد و در این بخش نمیشود منابع مالی خاصی برای بحث انرژی پیشبینی کرد.
وی در ادامه سخنان خود افزود: اما اگر منظور ایجاد مشوقهایی برای این امر مدنظر است، مسلما پیش بینی مشوقهایی برای بهینهسازی انرژی بسیار موثر است و این مشوقها بعضا باید تشویقی و یا از جنس بازدارنده که به قیمت حاملهای انرژی برمیگردد، باشد.
مانی فر تشریح کرد: یعنی ما اگر مصرف متوسط انرژی برای یک مترمربع ساختمان را در اقلیمهای مختلف در نظر بگیریم و بعد به کسانی که کمتر از آن مصرف میکنند، سوبسیدهایی ارائه کنیم، طبیعتا این رویه تشویق مناسبی برای مصرفکننده خواهد بود. از طرفی هم باید ساختمانها را به سمتی ببریم که خود تولیدکننده انرژی باشند و طبیعتا آن انرژی را هم باید خریداری کنیم.
وی با ارائه یک مثال اظهار داشت: در حال حاضر در بسیاری از کشورها ساختمانها به جای اینکه لامپ را روشن کنند، خاموش میکنند. چون از طریق خاموش کردن لامپها آن مقدار انرژی را که قرار است مصرف کنند، وارد شبکه کرده و از این راه درآمدی را برای خود ایجاد میکنند.
مانی فر در پایان خاطرنشان کرد: این گونه اقدامات دشوار نیست و بیشتر نیازمند فرهنگسازی، معرفی و ورود تکنولوژیهای جدید به این عرصه و همچنین یک اقدام و عمل مناسب برای این امر است.
نظرات