- سه شنبه 30 آبان 1396 - 10:38
- کد خبر : 38318
- پیشخوان » صنعت تاسیسات » مسکن و ساختمان

در پی اعتراضات و انتقادات برخی تولیدکنندگان مصالح و فناوریهای نوین در رابطه با اینکه کالاها و تجهیزات تولیدی آنها به دلیل سازوکارهای سازمان استاندارد و سازمان برنامه و بودجه در فهرست بها قرار نمیگیرد؛ معاون امور نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که برداشت این تولیدکنندگان صحیح نیست و مکانیزم ورود اقلام و فناوری های جدید به فهرست بها، به نحوی نیست که این افراد عنوان میکنند.
در پی اعتراضات و انتقادات برخی تولیدکنندگان مصالح و فناوریهای نوین در رابطه با اینکه کالاها و تجهیزات تولیدی آنها به دلیل سازوکارهای سازمان استاندارد و سازمان برنامه و بودجه در فهرست بها قرار نمیگیرد؛ معاون امور نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که برداشت این تولیدکنندگان صحیح نیست و مکانیزم ورود اقلام و فناوری های جدید به فهرست بها، به نحوی نیست که این افراد عنوان میکنند.
به گزارش گروه صنعت تاسیسات ویکی پی جی به نقل از صما، برخی از تولیدکنندگان فناوریهای نوین ساختمانی طی تماسهایی با این رسانه اظهار کردهاند: از آنجایی که سازمان استاندارد تکنولوژی تست تولیدات آنها را در اختیار ندارد، به همین دلیل کالاهای تولیدی آنها در فهرست بها قرار نمیگیرد و این در حالی است که تولیدات آنها، تاییدیه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی را دریافت کرده است.
گواهی ادامه فعالیت تولیدکنندگان، منوط به موسسه استاندارد نیست
در همین رابطه سیدجواد قانعفر، معاون امور نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به این انتقاد گفت: برداشت دوستان در این زمینه اشتباه است و مکانیزم ورود اقلام جدید به فهرست بها پایه محدود به سازوکار مذکور نیست که عنوان شده است.
وی افزود: در واقع این تولیدکنندگان راه را اشتباه میروند و سپس توقفی در کارشان ایجاد میشود و تصور میکنند که این مسائل به خاطر اشکال در طراحی مسیر یا موضوعات دیگری به وجود آمده است.
قانعفر با اعلام اینکه تولیدکنندگان بهتر است در این باره با سازمان برنامه و بودجه کشور (امور نظام فنی و اجرایی) مکاتبه کنند، درباره راهکار حل این معضل اظهار کرد: یکی از چارچوبهای موجود برای فعالیت تولیدکنندگان، تاییدیه و گواهی سازمان استاندارد است. اما معمولا به غیر از موسسه استاندارد گزینههای دیگری هم مطرح است و مراجع و مراکز دیگری وجود دارند که تولیدکنندگان میتوانند گواهی لازم را برای ادامه فعالیت خود از این نهادها دریافت کنند.
مجوز تولیدات ساختمانی باید برمبنای مزیتهای واقعی صادر شود
معاون امور نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: اتفاقا ما سختگیری زیادی برای ادامه فعالیت تولیدکنندگان نداریم و به صورت منطقی موارد و شرایطی را مطالبه میکنیم و سپس مجوز ورود این تولیدات به فهرست بها را میدهیم.
وی با تاکید بر اینکه مجوز این تولیدات ساختمانی برای ورود به طرحهای نظام فنی و اجرایی و ساختوسازهای کشور، حتما باید بر مبنای مستندات و مزیتهای واقعی این محصولات صادر شود، افزود: بنابراین تولیدکنندگان میتوانند از طریق ارتباط و تعامل بهتر و شفافتر با سازمان برنامه و بودجه، راههای بهتری را برای حل مشکل خود بیابند.
قانعفر همچنین با تاکید بر لزوم شفافسازی این موضوع برای مخاطبان از سوی رسانهها اظهار داشت: همچنین با شفاف سازی و اطلاع رسانی از مسیرهای مختلف، مانند تبیین راهکارها در رسانه ها و سمینارها باید تلاش کنیم این ذهنیت را اصلاح کنیم تا این مشکل حل شود و علاوه بر بهره وری و کارآمدی پروژه ها،کسب و کار صنعتگران کشور نیز رونق بیشتری بگیرد.
ساختمان سبز در ضوابط و مقررات نهادینه نشده است
وی در ادامه سخنان خود با ارزیابی مثبت از برگزاری سومین همایش ملی ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی در پاسخ به اینکه برای حمایت از شرکتهای فعال در حوزه ساختمانهای سبز چه حمایتهایی لازم است گفت: ما حمایتهایی را در حوزه نظام فنی و اجرایی انجام می دهیم، اما ممکن است این شرکتها حمایتهای دیگری را هم متصور شوند که در حیطه اختیارات ما نباشد.
قانعفر در ادامه با اشاره به جایگاه ساختمانهای سبز در نظام فنی و اجرایی بیان داشت: در نظام فنی و اجرایی، موضوعاتی مثل ساختمان سبز، توسعه پایدار و بحث بهینهسازی مصرف انرژی یکی از رویکردها و دغدغههای مهم ماست و پیرو آن، اسناد و مدارک ما در متون قراردادی، فهارس بها، مشخصات فنی و درجهبندی و ارزیابی شرکتها متجلی میشود.
وی در ادامه عنوان کرد: اما در حال حاضر به موضوع ساختمانهای سبز در ضوابط و مقررات ما به قدر کفایت توجه نشده است و برای تحقق این موضوع جای کار زیادی در کشور وجود دارد.
این مسئول همچنین ادامه داد: ما از چند سال اخیر فعالیت در زمینه توسعه ساخت و ساز سبز را شروع کردهایم و اقلامی را که با این نوع ساختوساز و این الگوی کاری مغایرت دارد، از فهرست بها خارج کردهایم و در عین حال کالاهایی را که با ساخت و ساز سبز همراهی دارد، توسعه دادهایم.
وی با بیان اینکه به طور روزافزون به دنبال توسعه استفاده از این محصولات در ساخت و سازهای کشور هستیم گفت: تلاش می کنیم تا با ارزیابی محسوس و ملموس شرکتهای فعال در این زمینه، امکان فعالیت بیشتر و بهتر را برای آنها فراهم و از این طریق به شکل گرفتن و رشد و توسعه این شرکتها کمک کنیم.
نظرات