- شنبه 22 مهر 1396 - 10:50
- کد خبر : 36217
- پیشخوان » صنعت تاسیسات » مسکن و ساختمان

تقی رضایی، مدیر کل راه و شهرسازی استان البرز آمار بالای خانههای خالی را ناشی از اقتصاد غیرصحیح دانست و گفت: صرف تولید مسکن مشکل کشور را حل نمی کند و برای حل مشکل مسکن، باید هدفگذاری صحیحی در بخش سیاست های اقتصادی داشته باشیم. چون اگر اقتصاد ما صحیح بود، نباید با این حجم عظیم خانه های خالی در سطح کشور مواجه می شدیم.
وی با اشاره به اینکه در تمامی کشورهای پیشرفته، حداکثر حمایت دولتها ارائه یک فقره تسهیلات ارزان قیمت است بیان کرد: در باقی موارد افراد باید از شغل مطمئن و درآمد کافی برخوردار باشند تا بتوانند مسکن مورد نیاز خود را تامین کنند.
توانمندسازی بافت ناکارآمد، جلوه مهم حقوق شهروندی
این مسئول در عین حال با اشاره به سیاست مهم وزارت راه و شهرسازی در دولت دوازدهم تصریح کرد: در حوزه مسکن و شهرسازی، سیاست مهم وزارت راه، رفع معضلات بدمسکن ها است و با توجه به اینکه معضل بدمسکن ها اعم از بافت های فرسوده، ناکارآمد، حاشیه نشین و سکونتگاه های غیررسمی در کشور وجود دارد، باید به سمتی حرکت کنیم که عدالت اجتماعی موردنظر در این مناطق عملیاتی شود.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت ساخت و تولید مسکن در مناطق فرسوده اظهار داشت: تولید مسکن در بافت های فرسوده باید به عنوان یک اقدام مهم پیش بینی شود و از همین رو جزو اولویت های دولت دوازدهم مدنظر قرار گرفته است.
رضایی همچنین افزود: در حال حاضر عمده رویکرد و تلاش دیگر دولت بر این است که با افزایش تسهیلات در شهرها و از طریق تحریک بازار، تامین مسکن در شهرها را به ویژه در بافت های فرسوده و بافت های درون شهری را اجرایی کند. بنابراین در حال حرکت به سمت ساماندهی ۱۹ میلیون نفر بدمسکن و بهبود وضعیت سکونت این جمعیت انبوه ساکن در بافتهای فرسوده و ناکارآمد هستیم تا بتوانیم با سیاست گذاری و برنامه ریزی صحیح، این بافت ها را احیا و نوسازی کنیم.
وی با اشاره به ضرورت اصلاح وضعیت زندگی در مناطق حاشیه نشین شهرها، بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی، تاکید کرد: بدون شک، ارتقای کیفیت زندگی در این مناطق جزو حقوق شهروندی و عدالت اجتماعی است و این مهم در حوزه برنامه های مهم دولت و وزیر راه و شهرسازی قرار گرفته است.
تکمیل مسکنمهر با وجود تمامی مصایب
رضایی همچنین با بیان اینکه تکمیل مسکنمهر باید به عنوان برنامه ای که از دولت قبل شروع شده، ادامه یابد و پس از تکمیل، تحویل متقاضیان شود، اظهار داشت: ما مسکن مهر را با وجود تمامی مصایب و مشکلات و ضعف ها تکمیل کردیم.
رضایی ادامه داد: بخش عمده پروژه های مسکن مهر در دولت تدبیر و امید به متقاضیان تحویل شده است. از طرفی افزایش تسهیلات مسکن مهر از ۳۰ به ۴۰ میلیون تومان جزو سیاست های دولت فعلی بوده و بنابراین نمی توان گفت که دولت به مسئلهمسکن توجه نکرده است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان البرز در ادامه سخنان خود به طرحمسکن اجتماعی اشاره کرد و گفت: اجرای مسکن اجتماعی جزو سیاست های مهم وزیر راه بوده که آن هم در حال پیگیری از طریق بنیاد مسکن و سایر نهادها و تشکل های مرتبط با موضوع مسکن اجتماعی است تا این طرح را برای گروه های هدف اجرایی کنند.
رضایی با بیان اینکه این سه هدف مهم به کمک حوزهمسکن خواهد آمد تا بتوانیم بخشمسکن را به درستی ساماندهی و هدف گذاری کنیم، یادآور شد: ضمن اینکه سیاست های اقتصادی هم باید به درستی در کشور برنامه ریزی و هدف گذاری شود تا به سرانجام برسد. چون در غیر این صورت برنامه های مسکن هم به سرانجام نمی رسد.
نظرات