- دوشنبه 10 مهر 1396 - 11:01
- کد خبر : 35528
- پیشخوان » صنعت راه و شهرسازی » صنعت، معدن و تجارت

در نشست وزاری صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی بر لزوم افزایش سهم ۲۵ میلیون تنی حمل ریلی کالاهای معدنی به ۳۰ درصد تاکید شد.
در نشست وزاری صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی بر لزوم افزایش سهم ۲۵ میلیون تنی حمل ریلی کالاهای معدنی به ۳۰ درصد تاکید شد.
به گزارش گروه صنعت،معدن و تجارت ویکی پی جی به نقل از خبرگزاری مهر ، عباس آخوندی در این نشست گفت:در حال حاضر سهم جابجایی مسافری در کلان شهر تهران از طریق ریل تنها ۲ درصد و سهم حمل و نقل جاده ای ۹۸ درصد و به طور میانگین این سهم در کشور کمتر از ۱۰ درصد است.
وی افزود: باید حمل و نقل را چه در بخش مسافری و چه بار از خودرو پایه بودن به سمت ریل پایه بودن هدایت کنیم و برای انتقال ۲۰ میلیون تن بار از طریق ریل، نیاز به ۲۵۰ کیلومتر مسیر ریلی داریم.
آخوندی گفت: حد اقل ۳ برنامه ملی باید در این زمینه اجرا و ۲دهه باید در این زمینه کار شود.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سهم حمل و نقل سالانه کالاهای معدنی از طریق ریل در حال حاضر ۲۵ میلیون تن است که و این در حالی است که معادل ۲۰.۵ میلیون تن ظرفیت انتقال از سهم جاده ای به ریلی وجود دارد و هدف گذاری برنامه ششم سهم ۳۰ درصدی حمل و نقل بار از طریق ریلی و اهداف کلان وزارت راه و شهر سازی سهم ۵۶ درصدی است.
وی اضافه کرد: پیشنهاد می کنم کمیته مشترکی به منظور ارائه نظر و جمع بندی آن در خصوص توسعه حمل و نقل ریلی بار کالاهای معدنی بین وزارت راه و شهرسازی و وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل شود.
محمد شریعتمداری، وزیر صنعت نیز در ادامه این نشست عنوان کرد: انتقال حمل و نقل جاده ای تولیدات معادن و صنایع معدنی و صنعتی به حمل ریلی، کاری ملی است و نیاز به پروژه های مشترک با وزارت راه و شهر سازی دارد.
وی گفت: این انتقال استراتژی و راهبرد نظام است و باید برای انجام این هدف برنامه مشترکی با وزارت راه و شهر سازی داشته باشیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در برنامه ای باید میزان رشد حوزه های صنعت و معدن و تجارت مشخص و آهنگ رشد سهم حمل و نقل ریلی کالاهای معدنی نیز مشخص شود، افزود: در این زمینه باید قیمت سوخت اصلاح شود و حمل و نقل جاده ای و شخصی بار نسبت به ریلی گران تر باشد.
شریعتمداری ادامه داد: در برنامه مشترک و تغییر حمل و نقل از جاده ای به ریلی در معدن و صنایع معدنی و صنعتی بنگاه های دولتی بیش از همه اجبار خواهند داشت و باید منافع ملی را در نظر گرفت و اینکه اقتصاد ملی از این تصمیم منتفع می شود.
نظرات