
سیدعلی مختاری مجری شبکههای فرعی طرح مهار آبهای مرزی در آذربایجان شرقی با تشریح جزییات این طرح از پیشرفت ۴۴ درصدی این طرح در استان با هزینه یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال خبر داد.
سیدعلی مختاری مجری شبکههای فرعی طرح مهار آبهای مرزی در آذربایجان شرقی با تشریح جزییات این طرح از پیشرفت ۴۴ درصدی این طرح در استان با هزینه یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال خبر داد.
به گزارش گروه انرژی ویکی پی جی به نقل از ایرنا، سیدعلی مختاری با بیان اینکه این طرح به منظور برخورداری از حقابه کشور از آبهای مرزی از سال ۱۳۹۴ اجرا میشود، گفت: مسئولیت انتقال آب تا مزرعه بر عهده وزارت نیرو و اجرای شبکههای فرعی به عهده جهاد کشاورزی است.
وی با اعلام اینکه با اجرای این طرح ۲۰ هزار و ۸۶۰ هکتار از اراضی دیم و منابع ملی در این استان از آب رودخانه مرزی ارس بهره مند میشود، گفت: شرکتهای سهامی زراعی و تعاونیهای تولید در زمینه ترویج کشاورزی صنعتی به جای کشاورزی سنتی همکاری میکنند.
مختاری با اشاره به اینکه اعتبار مورد نیاز این طرح در استان آذربایجان شرقی ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال برآورد شده، گفت: تاکنون ۲ هزار میلیارد ریال از منابع صندوق توسعه ملی تخصیص یافته و یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
وی گفت: طبق قرارداد تا پایان سال ۹۷ این طرح در استان بهره برداری میشود.
مختاری اظهار کرد: با بهره برداری از طرح آبهای مرزی، اقتصاد کشاورزی منطقه در شهرستان های خداآفرین، جلفا، ورزقان و مرند دچار تحول عظیم شده و رونق چشمگیری در تولید و اشتغال مرزنشینان رخ خواهد داد.
بر اساس این گزارش، شبکههای اصلی طرح آبهای مرزی قرار است در ۱۱ استان و شبکه های فرعی در ۹ استان در قالب یک طرح اجرا شود
سالانه نزدیک به ۷٫۲ میلیارد متر مکعب آب از طریق رودخانههای مرزی از کشور خارج میشود و هر چند موضوع مهار آبهای مرزی قدمتی چندین ساله دارد ولی با همت دولت تدیبر و امید شاهد عملی شدن این طرح هستیم.
رود ارس در شمالغرب کشورمان از منطقه آرپا چای در آناتولی ترکیه سرچشمه میگیرد.
این رودخانه از مرز ترکیه، نخجوان جلفا و ارمنستان گذشته و پس از گذر از مرز ایران وارد جمهوری آذربایجان شده و با پیوستن به رودخانه کورا راهی دریای خزر میشود.
حوضه آبریز ارس در کشورهای ایران، ترکیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان قرار دارد. وسعت آن تقربیاً ۱۰۳۲۰ کیلومتر مربع بوده و حدود ۳۹ درصد (۳۹۰۰۰) کیلومتر مربع آن را اراضی ایران تشکیل میدهد.
سد خداآفرین و سد قیزقعلهسی به صورت مشترک با ارمنستان روی ارس احداث شده است.
نظرات