- چهارشنبه 22 شهریور 1396 - 14:39
- کد خبر : 34268
- پیشخوان » صنعت تاسیسات

شرکتهای خارجی با شرکتهای ایرانی تفاوتهای بسیاری دارند، تفاوتهایی در نوع صنعت که باعث میشود آنها بتوانند به صورت بین المللی فعالیت کنند و در بازارهای کشورهای مختلف حضور قدرتمندی داشتهباشند ولی شرکتها و تولیدکنندگان ایرانی در بسیاری از زمینهها قدرت رقابت با این شرکتها را ندارند که نداشتن قدرت رقابت نیز از همین تفاوتها نشات میگیرد.
شرکتهای خارجی با شرکتهای ایرانی تفاوتهای بسیاری دارند، تفاوتهایی در نوع صنعت که باعث میشود آنها بتوانند به صورت بین المللی فعالیت کنند و در بازارهای کشورهای مختلف حضور قدرتمندی داشتهباشند ولی شرکتها و تولیدکنندگان ایرانی در بسیاری از زمینهها قدرت رقابت با این شرکتها را ندارند که نداشتن قدرت رقابت نیز از همین تفاوتها نشات میگیرد.
برخی از کارشناسان بر این باور اند که ارتباطات تولید کنندگان داخلی با واحدهای تحقیق محور همچون دانشگاهها از اصلی ترین تفاوتهای شرکتهای تولیدی و تاسیساتی داخلی و خارجی است. آنها معتقد اند ضعف علمی صنعت کشور و عدم ارتباط آن با پتانسیل تحقیقی کشور، باعث میشود در آینده اتفاقات بدی برای صنعت رخ دهد.
این نگرش مورد تایید بسیاری از کارشناسان است چرا که بسیاری از شرکتهای مطرح در سطح بین المللی ارتباط خوبی با واحدهای تحقیقاتی و دانشگاههای کشور خود دارند که این ارتباطات باعث پیشرفت آنها و هم افزایش توان و بهرهوری دانشگاهها شده است.
نحوه حمایت شدن شرکتهای تاسیساتی از جانب دولت خودشان یکی دیگر از مهمترین تفاوتهایی است که بسیاری از کارشناسان بر آن تاکید کردهاند، آنها معتقد اند شرکتهایی که به خود جسارت رقابت در بازار یک کشور بیگانه را میدهند از حمایتهایی برخوردارند که توان رقابت را به آنها داده است.
همین حمایت ها باعث شدهاست که یک تولید کننده خارجی بتواند کالایی ارزان تر از تولید کننده داخلی را در بازار ایران عرضه کند به همین دلیل است که همه اذعان دارند، نقش دولت در کاهش هزینههای تولید در هر کشوری بسیار پر رنگ است.
متفاوت بودن نگرش شرکتهای خارجی نسبت به مصرف کننده نیز از دیگر تفاوتهای تولیدکنندگان داخلی و خارجی است، برندهای معتبر خارجی معمولا بیشتر از برندهای داخلی به نظر مشتری و مصرف کننده بها میدهند و همیشه از این ضرب المثل استفاده میکنند که “همیشه حق با مشتری است”.
خدمات پس از فروش یکی از اصلی ترین مسایلی است که تولید کنندگان خارجی بیشتر از تولید کنندگان داخلی به آن بها میدهند و به همین دلیل در کار خود موفق تر اند.
با این حال شرکتها و تولید کنندگانی در کشوروجود دارند که تفاوتهای زیادی با برندهای خارجی ندارند و همچون آنها توان حضور در بازار کشورهای دیگر را بدست آوردهاند.
نحوه حمایت شدن شرکتهای خارجی از جانب دولتشان اصلی ترین تفاوت ما با آنها
آقای مهندس علی علیان مدیر عامل شرکت کیان مبتکر پارس در مصاحبه خود با خبرنگار ویکی پی جی تفاوتهای شرکتهای تولیدی و تاسیساتی داخلی و خارجی را در خدماتی دانست که به آن شرکتها ارایه میشود.
ما هرچیزی را که بخواهیم میتوانیم در این کشور تولید کنیم و هیچ شکی در آن نیست. ما دانش هایی را درنوردیده ایم که دیگران به آن دست پیدا نکرده اند و وجود محصولات داخلی متفاوت و به روز در بازار گواه این ادعا است.
مهندس علیان با تاکید بر حمایت شدن شرکتهای خارجی از جانب دولت خودشان، گفت: تنها تفاوت شرکتهای داخلی با خارجی ، در شرایط کار کردن آنهاست.
مدیر عامل شرکت کیان مبتکر پارس گفت: در کشورهای خارجی ، دولت ها در حمایت از شرکت های تولیدی نقش بزرگی دارند و به شدت برای حمایت از تولید ملی کشور خودشان فرهنگ سازی کردهاند ولی متاسفانه دولت و مجلس ما، نه تنها این حمایت ها را نداشته اند بلکه ادای حمایت کردن را هم نتوانستند به خوبی نشان دهند.
وی در ادامه به مشکلات تولید کشور اشاره کرد و گفت: ثروت های ملی کشور از بین می رود و از آن طرف محیط زیست خراب می شود و در نتیجه سرمایه نداشته ای برای بخش صنعت و اقتصاد کشور به جای میماند که نتیجه اش این است که ثروتهای ملی را در اختیار خارجی ها قرار می دهیم و به دنبال آن کالای خارجی را وارد کشور کنیم .
حضور شرکتهای خارجی در پروژههای کشور ما بدون حمایت دولتاشان میسر نیست
مهندس حمید ترشیزی، مدیر فروش شرکت مهندسی و فن آوری حرارتی دمافین نیز در گفت و گوی خود با خبرنگار ویکی پی جی، سیاستهای حمایتی دولتهای صنعتی از تولید کننده را تفاوت یک شرکت داخلی و خارجی دانست و گفت: حضور شرکتهای خارجی در پروژههای کشور ما بدون حمایت دولتاشان میسر نیست.
مهندس ترشیزی به افزایش توان شرکتهای داخلی با حمایت دولت اشاره کرد و گفت: به خاطر دارم در پروژه ای در ایران، یک شرکت کره ای با پشتوانه حمایت دولت خودش می توانست قیمت هایی را ارائه کند که قابل رقابت با تمامی شرکتهای ایرانی بود ، در ایران نیز اگر دولت حمایت کند ما می توانیم در پروژه های خارج از کشور فعال تر باشیم.
خدمات پس از فروش در ایران مورد توجه قرار نمی گیرد
مهندس یحیی نجاری مدیر بازاریابی شرکت شوفاژ کار در گفت و گوی خود با خبرنگار ویکی پی جی، متفاوت بودن نگرش شرکتهای خارجی نسبت به مصرف کننده را از تفاوتهای این شرکتها با تولیدکنندگان داخلی دانست و گفت: برندهای خارجی خیلی بیشتر از ما به نظر مشتری احترام میگذارند.
مهندس نجاری در ادامه به جایگاه خدمات پس از فروش در پیشرفت شرکتها اشاره کرد و گفت: متاسفانه خدمات مشتری و خدمات پس از فروش در ایران مورد توجه قرار نمیگیرد.
مدیر بازاریابی شرکت شوفاژ کار گفت: توجه به خواست مصرف کننده بایستی در تولیدی هایمان دیده شود، که در ایران به این مسئله کم توجهی میشود.
وی بر لزوم توجه به خدمات پس از فروش در صنعت تاسیسات اشاره کرد و گفت: صنعت تاسیسات بیشتر با کارفرماها و پیمان کاران در ارتباط است و به صورت مستقیم با مصرف کننده نهایی در ارتباط نیست، ولی فیدبک های رضایت و عدم رضایت از مصرف کننده نهایی انعکاس مییابد که بایستی به این مسئله توجه شود.
نحوه ارتباط بین صنعت و دانشگاه از اصلی ترین تفاوتهای شرکتهای داخلی با خارجی
مهندس وحید فصحتی، مدیر عامل شرکت پاک تهویه سبز (انرژی های تجدید پذیر) در مصاحبه خود با خبرنگار ویکی پی جی، عدم ارتباط بین صنعت و دانشگاه را از اصلی ترین تفاوتهای شرکتهای تولیدی و تاسیساتی داخلی و خارجی دانست.
مدیر عامل شرکت پاک تهویه سبز گفت: در دانشگاه های ما رکود علمی شدیدی اتفاق افتاده است و درصورتی که با این رکود مقابله نکنیم در آینده با یک خلا اطلاعاتی بزرگ مواجه خواهیم شد. ضعف علمی باعث می شود در آینده اتفاقات بدی برای صنعت رخ دهد. اگر بخواهیم مشکلاتی را در کشور حل کنیم. باید به شکل دیگر عمل کنیم. باید صنعت ما علمی باشد.
مهندس فصحتی علمی شدن صنعت کشور را از ضروریات توسعه آنها برشمرد و ارتباط بین دانشگاه و صنعت را در کشورهای دیگر، به صورت زیر تشریح کرد.
“در کشورهای توسعه یافته، بین نهاد دانشگاه و صنعت یک موسسه تحقیقاتی وجود دارد . راس این موسسات تحقیقاتی یک سری اساتید و پروفسور های دانشگاه قرار دارند که این ها هر کدام بسته به رشته ی تحقیقاتی خودشان یک سری از صنایع را هدف می گیرند.
این اساتید یک سری دانشجویان را با روشهای مختلف از کشور های دیگر مثل ایران جذب می کنند آن ها از این دانشجویان دعوت به همکاری در آن شرکت می کنند و دانشجویان ما به این موسسات تحقیقاتی می روند .
این همان فرایندی است که ما به آن فرار مغزها می گوییم. استاد و یا پرفسور مربوطه کارهای تحقیقاتی را شکسته و به دانش جویان مختلف می دهد و آنها این مباحث را ریز کرده و در آزمایشگاههایشان بر روی آنها تحقیق می کنند و در ادامه تمام این تحقیقات به استادشان ارجاء داده می شود و این استاد یک پروپزال صنعتی را آماده کرده و در اختیار صنعتگران قرار می دهد و با شرکت های صنعتی وارد بحث شده و این پروپزال را به آنها می فروشد و همین پروپزال باعث پویایی صنعت می شود.
این اساتید دوباره فید بک و خروجی تحقیقاتشان را می گیرند و باز بر روی آن تحقیقاتشان را از سر می گیرند. این اتفاق اغلب در کشورهایی با صنعت موفق رخ میدهد . ”
وی در ادامه گفت: این اتفاق باعث میشود که صنعتگر با مشکلات و مسایل صنعتی خود درگیر باشد مثل افزایش تیراژ و تولید تکنوژی ای که با آن دادهاند و دانشگاه و اساتید مشکلات تحقیقاتی را حل کنند و روی بالا بردن کیفیت و راندمان و تحقیقات پیرامون فعالیت کنند. در حقیقت قسمت تحقیق و توسعه را دانشگاهیان انجام می دهند. روالی که گفته شد هم باعث افزایش کیفیت و قدرت صنعت و هم دانشگاه خواهد شد.
مهندس فصحتی به مشکلات تولید در ایران اشاره کرد و گفت: در ایران صنعتگر مجبور است هم درس بخواند هم هزینه کند و هزینههای بالایی را برای کیفیت محصول خودش بکند و هزینههای زیادی در مورد ماشین آلات بکند و بررسی بازار بکند و .. مجبور است تمام کارها را خودش انجام دهد و مسلما نمیتواند چندین کار را همزمان انجام دهد.
وی گفت: دانشگاههای ما سرمایه اشان را صرف ساخت و ساز و افزایش وسعت دانشگاه کردهاند. بخش های دانشگاهی باید به مراکز تحقیق و توسعه تبدیل شوند و طرحهایشان را به صنعت ارایه دهند و از این طریق تولید سرمایه کرده و از فرار مغزها جلوگیری کنند.
نظرات