- شنبه 28 مرداد 1396 - 15:38
- کد خبر : 32079
- مصاحبه

صنعت ساختمان این روزها روزگار خوشی را سپری نمیکند و رکود حاکم بر آن باعث شدهاست که فعالان این حوزه و تولید کنندگان تجهیزات ساختمانی مشکلات بیمشاری را تجربه کنند.
صنعت ساختمان این روزها روزگار خوشی را سپری نمیکند و رکود حاکم بر آن باعث شدهاست که فعالان این حوزه و تولید کنندگان تجهیزات ساختمانی مشکلات بیمشاری را تجربه کنند.
با این حال رکود صنعت ساختمان باعث نشدهاست که شرکتهای فعال در صنعت ساختمان پویایی خود را از دست بدهند و حضور با قدرت این شرکتها در نمایشگاههای کشور گواه این ادعاست.
این بار نمایشگاه صنعت ساختمان محلی بودهاست برای فعالان صنعت ساختمان تا پویایی خود در شرایط رکود را به رخ بکشند ولی با این حال این فعالان حرف های بسیاری برای گفتن داشتند که برای شنیدن آنها به سراغشان رفتیم.
در این راستا گفت و گویی با مهندس محمد حسین گشت گر مدیر عامل شرکت لوله و اتصالات RSM انجام دادیم که در ادامه میخوانیم.
لطف معرفی از خودتان داشته باشید.
من محمد حسین گشت گر مدیر عامل شرکت لوله و اتصالات RSM هستم. ما تولید کننده لوله و اتصالات هستیم که از سال ۸۰ فعالیت خود را در این صنعت آغاز کردهایم و در حال حاضر محل کارخانه خود که در تبریز واقع شدهاست، لوله و اتصالات و لوازم و تجهیزات بهداشتی ساختمان را تولید میکنیم.
بازار کار شما در حال حاضر به چه صورت است؟
بازار کار چند سالی است که مطلوب نیست، ما با این که رشدی در سالهای اخیر تجربه نکردهایم ولی با گسترش بازارهای خود توانسته ایم میزان فروش خود را در حد سالهای قبل ثابت نگاه داریم.
با این شرایط در حال توسعه هستیم و در همین راستا ، ماههای آینده محصول جدیدی به بازار لوله و اتصالات ایران عرضه خواهیم کرد.
در تولید با چه مشکلاتی مواجه هستید؟
کمبود نقدینگی در حال حاضر یکی از اصلی ترین مشکلاتی است که هم ما و هم دیگر شرکتهای تولید کننده با آن درگیر اند و هر کدام به نحوی در تلاش اند که این مشکل را حل کنند .
برخی شرکتها از تسهیلات برای حل مشکلات نقدینگی خود استفاده میکنند ولی بهره ای که تسهیلات تولیدی دارند خیلی بالاتر از حد توان شرکت ها بوده و از طرفی شرکت های تاسیساتی با دریافت تسهیلات مشکلات دیگری همچون دارایی و …و به سراغشان میآید.
در آن صورت است که تولید کننده تاسیساتی کشور بایستی اندک سودی که در این بازار رکود عایدش میشود را به به خاطر ساز و کارهای دولتی به دولت پرداخت کند. قوانین دست و پا گیر بسیاری کار تولید را سخت کردهاست.
در کل میتوانم بگویم کمبود نقدینگی مشکل تمامی تولید کنندههای کشور است.
و تولید کنندگان بسیاری همچون ما وجود دارند که انبوه چکهای مردم با حساب های خالی را در دست دارند. ما در حال حاضر چک های بسیاری از مشتریان دریافت کردهایم که مشتریان قادر به پرداخت آنها نیستند و این شرایط را سخت تر کردهاست.
شما به عنوان شرکتی که در صنعتی مرتبط با آب فعال هستید، نظرتان در مورد خدماتی که صنعت میتواند به آب بکند، چیست؟
پیشرفت های ابزار و تجهیزات جدید و استفاده از به روزترین تکنولوژی های لوله و اتصالات باعث بهینه مصرف شدن آب خواهد شد به نحوی که نسل جدید لوله و اتصالات می تواند از هدر رفت آب که امروزه در آبرسانی کشور دیده میشود جلوگیری کند. چرا که آمار نشان میدهد سیستم آبرسانی بعضی شهرها در حدود ۴۰ درصد هدر رفت داشتهاست.
ما تولید کنندگان تا جایی که در امکانمان بود سعی کردیم با تولید محصولات با کیفیت رسالت خودمان را به صنعت آب انجام دهیم
صنعتیان هر کدام نسبت به توان خودشان می توانند به آب کمک کنند، به طور مثال در بخش خانگی تولید کنندههای شیرآلات هستند که با تولید نسل جدید تکنولوژی همچون شیرآلات اهرمی میتوانند کمک حال صنعت آب باشند.
در حال حاضر به روز ترین تکنولوژیهای صنعت آبرسانی کشور کدام اند؟
لولههای پلی اتیلن و پلی پیرولن به روز ترین لولههایی هستند که در صنعت آبرسانی کشور مورد استفاده قرار میگیرند. در قسمت فاضلاب نیز لولههای جدید چند جداره با کارایی و مقاومت بیشتر در کشور تولید میشود که در مجموع این تجهیزات کارایی سیستم آب و فاضلاب کشور را افزایش میدهند.
برای کمک به آب چه میتوان کرد؟
فرهنگ سازی عمومی نسبت به آب باید صورت بگیرد. هر شخص و ارگانی در کشور از مصرف کننده تا توزیع کننده و یا تولید کننده آب بایستی فرهنگ رفتار درست با آب را داشتهباشد .
به طور مثال کشاورزی یکی از اصلی ترین قسمت مصرف کننده آب است که فعالان این حوزه بایستی قدر آن را بیشتر بدانند.
واقعیت امر این است که آب در ایران با کمترین هزینه در اختیار عموم قرار میگیرد و به همین دلیل است که قدر آب را آنچنان که باید نمی دانند
در کشوری همچون آلمان که منابع آبی آنها قابل مقایسه با کشور ما نیست و آنها بحران آبی که بر کشور ما حاکم است را ندارند رویکرد بهتری نسبت به آب دارند.
آنها بهای بیشتری به منابع آب اشان میدهند و دیدهایم که در آلمان سیستم لوله کشی آب شرب با سیستم لوله کشی آب غیر شرب متفاوت است.
نظرات