
در سراسر جهان آب نقش مهمی در فرآیندهای تولید برق دارد و بحران حاکم بر آب بیشترین تاثیر منفی را بر سامانههای تولید انرژی و به ویژه صنعت برق خواهد گذاشت که این باعث به وجود آمدن چالشهای جدید میشود.
در سراسر جهان آب نقش مهمی در فرآیندهای تولید برق دارد و بحران حاکم بر منابع آب بیشترین تاثیر منفی را بر سامانههای تولید انرژی و به ویژه صنعت برق خواهد گذاشت که این باعث به وجود آمدن چالشهای جدید میشود.
به گزارش گروه انرژی ویکی پی جی به نقل از صدای مهندسی ایران، تحقیقات جدید نشان داده است تا سال ۲۰۴۰ چنانچه سیستم های تولید برق و انرژی بهبود نیابند منابع آبی کافی برای تامین تقاضای برق موجود نخواهد بود.
در اکثر کشورهای جهان بخش انرژی بزرگترین مصرف کننده منابع آب است زیرا نیروگاه ها برای چرخه های خنک سازی خود به آب نیاز دارند. تنها سیستم های انرژی که به چرخه خنک سازی نیاز ندارد نیروگاه های خورشیدی و بادی هستند.
️محققان پیش بینی نموده اند تا سال ۲۰۲۰ در حدود ۳۰ الی ۴۰٪ جهان با معضل کم آبی و بحران در منابع آب مواجه خواهند بود و تغییرات اقلیمی این مشکل را مضاعف خواهد کرد.
این بدان معنی است که ما باید تصمیم بگیریم که اندک منابع آبی موجود خود را در چه راهی مصرف کنیم؟ آب برای نوشیدن یا آب برای تولید برق؟ در حقیقت منابع آبی جهان برای تأمین هر دو نیاز کافی نیستند.
۵ راهکار برای پیشگیری از این بحران پیشنهاد شده است:
۱ افزایش بهره وری انرژی
۲ جایگزینی چرخه های خنک سازی با مصرف آب کمتر
۳ اندازه گیری دقیق میزان آب مصرفی در نیروگاه ها
۴ سرمایه گذاری های عظیم برای ایجاد نیروگاه های بادی و خورشیدی
۵ حذف یارانه سوخت های فسیلی به ویژه در مناطق کم آب (نیمی از جهان)
نظرات