- چهارشنبه 25 مرداد 1396 - 16:18
- کد خبر : 31815
- مصاحبه

صنعت ساختمان این روزها روزگار خوشی را سپری نمیکند و رکود حاکم بر آن باعث شدهاست که فعالان این حوزه مشکلات بیمشاری را تجربه کنند.
صنعت ساختمان این روزها روزگار خوشی را سپری نمیکند و رکود حاکم بر آن باعث شدهاست که فعالان این حوزه و تولید کنندگان تجهیزات ساختمانی مشکلات بیمشاری را تجربه کنند.
با این حال رکود صنعت ساختمان باعث نشدهاست که شرکتهای فعال در صنعت ساختمان پویایی خود را از دست بدهند و حضور با قدرت این شرکتها در نمایشگاههای کشور گواه این ادعاست.
این بار نمایشگاه صنعت ساختمان محلی بودهاست برای فعالان صنعت ساختمان تا پویایی خود در شرایط رکود را به رخ بکشند ولی با این حال این فعالان حرف های بسیاری برای گفتن داشتند که برای شنیدن آنها به سراغشان رفتیم.
در این راستا گفت و گویی با مهندس کشکولی عضو هیئت مدیره شرکت ایران شیر تولید کننده مقاطع و شیرآلات برنجی انجام دادیم که در ادامه میخوانیم.
لطفا خود و شرکت اتان را معرفی کنید.
بنده کشکولی عضو هیئت مدیره شرکت ایران شیر هستم. شرکت ایران شیر ، تولید کننده مقاطع و شیرآلات برنجی است که ۳۵ سال پیش کار خود را با تولید یک نوع شیر شروع کرده است و در حال حاضر بالای ۴۰ مدل شیر در این شرکت تولید میشود.
کارخانه ما در استان البرز واقع شده و با نیروی کار در حدود ۱۰۰ نفر انواع شیرآلات برنجی را تولید میکند.
آقای مهندس مشکلی که تولید کنندگانی همچو شما با آن درگیر اند چیست؟
مشکل اصلی شرکت هایی همچون ما که تولید کننده شیرآلات اند، در وحله اول شرایط تامین مواد اولیه است. اصلی ترین ماده اولیه مورد نیاز ما مس است که ما آن را از طریق مجتمع مس شهید باهنر و یا مجتمع مس سرچشمه تامین میکنیم.
قیمت مس در ایران متاثر از قیمت جهانی آن ( LME ) است که نوسان آن بر قیمت محصولات ما اثر گذار است. ما به شدت تحت تاثیر نوسان قیمت مواد اولیه هستیم که این مسئله آن هم در شرایط رکود، شرایط کار ما را سخت می کند. این مسئله باعث شده است که ما ثبات قیمت نداشتهباشیم.
مشکلی که اشاره کردید جزیی از ماهیت کار شماست، برای رفع این مشکل چه میتوان کرد؟
به هر حال ما در کشور معادن مس بسیاری داریم و مس یکی از محصولاتی است که ما در داخل کشور آن را تولید میکنیم و می توانیم نوسانات قیمت آن را برای تولیدکنندگان داخلی از بین ببریم. عرضه این محصول با نوسان قیمت به تولیدکننده داخلی، مناسب نیست.
دولت میتواند به راحتی شرایطی را فراهم کند که تولیدکنندگان داخلی همچون ما، مواد اولیه خود را با ثبات قیمت بیشتری تهیه کنند که در این صورت آنها نیز محصولاتشان را با نوسان قیمت کمتری عرضه خواهند کرد که در این صورت قابلیت رقابت خواهند داشت و بسیاری از مشکلات آن تولید کنندگان مرتفع خواهد شد.
دولت چه خدمات دیگری می تواند به تولیدکنندگان کشور بکند؟
به نظر من یکی از مواردی که به تولید کشور ضربه وارد کرده است واردات بدون برنامه ریزی است. در کشوری همچون چین تولید کنندگان مورد حمایت دولت هستند و تمام توجه خود را به تولید معطوف کرده و با مشکلات دیگر دست و پنجه نرم نمی کنند . نبود مشکلات حاشیه ای برای آنان سبب شده است که بتواند محصولاتشان را با قیمتی بسیار مناسب تولید کنند به نحوی که آنها قادر هستند محصولاتشان را کمتر از قیمت های موجود ما در بازار ایران عرضه کنند.
من مجبور می شوم محصولی را با سودی بسیار ناچیز در بازار ایران عرضه کنم و با کمال تعجب میبینم که یک شرکت چینی مشابه آن محصول را حتی با نصف قیمت ارایه شده توسط من، در بازار عرضه میکند.
کیفیت محصولات وارداتی و مدیریت و ساماندهی واردات از مهمترین مسایلی است که دولت برای حمایت از تولید باید انجام دهد.
منظورتان این است که حمایت از تولید در کشور به صورت درست انجام نمیشود و در حد شعار است؟
حمایت دو جنبه دارد! درست است دولت تسهیلاتی به تولیدکنندگان ارایه می کند ولی حمایت واقعی در فراهم کردن زیر ساخت هاست.
به طور مثال اگر من بخواهم قیمت محصولات خود را پایین بیاورم تا قابل رقابت با نمونههای مشابه چینی خود باشد، بایستی از هزینه ها کم کنم.
هزینه های تولید من شامل مواد اولیه، هزینههای جاری و هزینه های سربار است که من تنها می توانم با قناعت هزینههای سربار خود را کاهش دهم و بدون حمایت دولت هزینه های جاری و هزینه های مواد اولیه برای من مشکل ساز خواهند بود.
ارایه تسهیلات شاید به نقدینگی من کمک کند ولی مشکل اصلی من شرایط بازار از تمامی جهات آن است که دولت به منظور حمایت بایستی شرایط بازار را برای تولیدکنندگان مطلوب کند.
آقای مهندس شما که ۳۵ سال در این صنعت فعالیت داشتید، شرایط فعلی را چگونه ارزیابی میکنید.
در گذشته بازار رقابت به سختی الان نبود و ما در حال حاضر بیش از نیاز داخل تولید می کنیم که بدون باز نبودن بازارهای صادراتی شرایط مسلما سخت خواهد شد.
در حال حاضر مجوز هایی که برای تولید داده میشوند بیشتر شدهاند که با در نظر گرفتن رکود حاکم بر صنعت ساختمان، مشخص میشود که شرایط کار تولیدکنندگان چقدر سخت شدهاست.
شرایط فعلی لزوم حمایت بیشتر دولت از تولید کننده را نشان میدهد.
نظرات