- شنبه 14 مرداد 1396 - 10:11
- کد خبر : 31000
- پیشخوان » تولید و تجارت

شاخص بهای کننده تولید کننده بخش صنعت در فصل بهار ۱۳۹۶ به عدد ۲۱۰.۳ رسید که نسبت به شاخص فصل قبل (۲۰۹.۱)، ۰.۶ درصد و شاخص فصل مشابه سال قبل (۱۹۳.۳)، ۸.۸ درصد افزایش داشته است.
شاخص بهای کننده تولید کننده بخش صنعت در فصل بهار ۱۳۹۶ به عدد ۲۱۰.۳ رسید که نسبت به شاخص فصل قبل (۲۰۹.۱)، ۰.۶ درصد و شاخص فصل مشابه سال قبل (۱۹۳.۳)، ۸.۸ درصد افزایش داشته است.
به گزارش گروه تولید و تجارت ویکی پی جی به نقل از تسنیم و به نقل از مرکز آمار ایران، گزارش شاخص قیمت تولید کننده بخش صنعت فصل بهار ۱۳۹۶ (بر مبنای سال پایه ۱۳۹۰) منتشر یافت.
شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در فصل بهار ۱۳۹۶ به عدد ۲۱۰٫۳ رسید که نسبت به شاخص فصل قبل (۲۰۹٫۱)، ۰٫۶ درصد و شاخص فصل مشابه سال قبل (۱۹۳٫۳)، ۸٫۸ درصد افزایش داشته است.
درصد تغییرات شاخص کل بخش صنعت در چهار فصل منتهی به فصل بهار سال ۱۳۹۶ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده کل بخش صنعت) معادل ۷٫۴ درصد بوده که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال ۱۳۹۵ (۵٫۳ درصد)، افزایش داشته است.
شاخص بهای تولیدکننده
بر اساس این گزارش شاخص بهای تولیدکننده یا شاخص PPI (Producer Price Index) از جمله شاخصهای قیمتی است که در بررسی روند سطح قیمتها مورد بررسی قرار میگیرد.
شاخص بهای تولیدکننده یکی از معیارهایی است که به منظور سنجش عملکرد اقتصادی، از سطح عمومی قیمتها محاسبه و منتشر میشود. از این رو، تاثیر قابلتوجهی بر تصمیمگیری صاحبان صنایع، سرمایهگذاران و حتی سیاستمداران خواهد داشت.
هدف از محاسبه شاخص بهای تولیدکننده، اندازهگیری تغییرات قیمتهایی است که تولیدکنندگان در ازای فروش کالاها و خدمات خود دریافت میکنند. به عبارت دیگر میتوان عنوان کرد که این شاخص، قیمت کالاها در کارخانه و مبداء تولید را در نظر میگیرد.
این شاخص به صورت یک شاخص وزنی از قیمت عمدهفروشی کالاها یا قیمتهای تولیدکننده محاسبه میشود؛ به همین دلیل برخی شاخص بهای تولیدکننده را شاخصی میدانند که روندهای قیمتی در بازارهای عمدهفروشی، صنایع تولیدی و بازار کالاها را منعکس میکند. اما اهمیت این شاخص در اقتصاد چیست؟
در ادبیات اقتصادی از این شاخص به عنوان یک شاخص پیشنگر (Leading Indicator) یاد میشود؛ به این معنی که با بررسی این شاخص میتوان از سطح تغییر قیمتها در بازار کالا و خدمات مصرفی یا تورم اطلاع کسب کرد.
به بیان دیگر، هر افزایش یا کاهش قیمت در شاخص بهای تولیدکننده با یک وقفه زمانی در شاخص بهای مصرفکننده نیز مشاهده میشود. از این رو از تغییرات شاخص بهای تولیدکننده به عنوان پیشگویی برای تورم عنوان میکنند.
نظرات