- چهارشنبه 10 خرداد 1396 - 13:47
- کد خبر : 23146
- آخرین مقالات صنعت و تاسیسات » پرتال جامع صنعت تاسیسات » مقالات تاسیساتی

یکی از وسایلی که برای تأمین آب گرم در منازل مسکونی و همچنین در مکانهای تجاری مانند آرایشگاهها و دفترهای کار استفاده میشود، آبگرمکن گازی لحظهای است که هماکنون انواع مختلف آن در کشور وجود دارد.
یکی از وسایلی که برای تأمین آب گرم در منازل مسکونی و همچنین در مکانهای تجاری مانند آرایشگاهها و دفترهای کار استفاده میشود، آبگرمکن گازی لحظهای است که هماکنون انواع مختلف آن در کشور وجود دارد.
سوخت مصرفی این آبگرمکنها گاز طبیعی و گاز مایع است. البته در کشورهای دیگر نوع برقی آن نیز مصرف میشود. مصرف انرژی یک آبگرمکن لحظهای گازی معمولی در سال حدود MJ۲۵.۰۰۰ تاMJ۳۵.۰۰۰ میباشد که با تغییر طراحی و نوع سیستمهای کنترلی و ایمنی، مصرف آن را تا حدود MJ۲۰.۰۰۰ در سال کاهش مییابد. در این پژوهش، راهکارهای جدید و تکنولوژیک بهینهسازی آبگرمکن گازی لحظهای مانند استفاده از سیستمهای جدید بدون پیلوت، پیلوت لحظهای و طراحی مبدل حرارتی با راندمان بسیار بالا مورد بررسی قرار گرفتهاند که با بکارگیری آنها، مصرف انرژی یک آبگرمکن لحظهای تا ۳۵% کاهش مییابد.
۱-مقدمه
شرکت پولاد سونیه دوال در سال ۱۳۷۵ با مشارکت شرکتهای پلار ایران و سونیه دوال فرانسه تأسیس شد و اقدام به تولید آبگرمکن لحظهای با ظرفیت ۳۰.۰۰۰ عدد در سال نموده است. این شرکت در راستای جلب رضایت بیشتر مشتری و همچنین نیل به اهداف سازمان بهینهسازی مصرف سوخت کشور، اقدام به بهینهسازی و کاهش مصرف انرژی آبگرمکنهای تولیدی خود نموده است. در پژوهشهای گذشته، تیمور اشتری نخعی [۱] در سال ۱۳۶۹، با ارایة برنامهای، عملکرد آبگرمکن لحظهای گازی را شبیهسازی کرده است.
برای تهیة این برنامة کامپیوتری، قسمتهای مختلف آبگرمکن لحظهای مورد مطالعه قرار گرفته است و سپس با تغییر پارامترهای مختلف مربوط به مشعل، کوره، مبدل حرارتی و هود، آبگرمکن مورد بهینهسازی قرار گرفته است. طاهری [۲] در سال ۱۳۸۱، با روشهای تجربی و بر طبق استاندارد DOE، قسمتهای مختلف آبگرمکن لحظهای را اصلاح نموده است و با انجام تغییرات اندک، بازدة بازیافت و فاکتور انرژی آبگرمکن را افزایش داده است که در نهایت منجر به کاهش مصرف انرژی سالانه آبگرمکن شده است.
۲-استاندارد آزمون مصرف انرژی آبگرمکن گازی لحظهای
با توجه به اینکه استاندارد آزمون مصرف انرژی و دستورالعمل برچسب انرژی در ایران تدوین شده است، و هماکنون این استاندارد برای آبگرمکنهای داخل ایران اجباری است، استاندارد ۲-۱۸۲۸ به عنوان استاندارد مرجع برای انجام آزمونها در نظر گرفته شده است. در این استاندارد سه آزمون مجزا وجود دارد که با انجام آنها و محاسبات مربوطه، ردة انرژی آبگرمکن گازی لحظهای مشخص میشود [۳].
۲.۱. آزمون اندازهگیری مصرف گاز
این آزمون به منظور محاسبة مصرف انرژی بر مبنای میزان گاز مصرفی آبگرمکن انجام میشود. فشار گاز ورودی به آبگرمکن باید حتماً با دقت معادل فشار نامی تنظیم شود. گذر حجمی سرد گاز، بلافاصله بعد از روشن شدن آبگرمکن و تنظیم فشار گاز ورودی به آبگرمکن در مدت دو دقیقه اندازهگیری میشود. گذر حجمی گرم گاز، پس از روشن شدن و تنظیم فشار گاز ورودی به آبگرمکن و حداقل گذشت پانزده دقیقه به منظور رسیدن به شرایط تعادل، اندازهگیری میشود. بدیهی است به منظور اجتناب از گسترش خطا، حداقل مدت زمان اندازهگیری، دو دقیقه در نظر گرفته میشود. اندازهگیری مصرف گاز برای شعلة پیلوت نیز طبق روش بالا انجام میشود [۳].
دانلود متن کامل
منبع: www.datasara.com
گردآوری: سینا طاهری عراقی
نظرات