- دوشنبه 8 خرداد 1396 - 13:48
- کد خبر : 22731
- صنعت تاسیسات » مسکن و ساختمان » یادداشت ویژه

عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با اشاره به تاثیر رکود ساختمان بر بیکاری کارگران گفت: شمار زیادی از کارگرانی را داشتیم که در فروردین ماه امسال حتی ۱ روز هم کار نکردهاند و می توان گفت رکود بخش ساختمان باعث بیکاری ۷۰درصدی کارگران مختلف زمینه های ساختمانی شده است.
عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با اشاره به تاثیر رکود ساختمان بر بیکاری کارگران گفت: شمار زیادی از کارگرانی را داشتیم که در فروردین ماه امسال حتی ۱ روز هم کار نکردهاند و می توان گفت رکود بخش ساختمان باعث بیکاری ۷۰درصدی کارگران مختلف زمینه های ساختمانی شده است.
به گزارش گروه صنعت تاسیسات ویکی پی جی به نقل از خبرگزاری تسنیم، هادی ساداتی، عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران درباره میزان بیکاری کارگران ساختمانی گفت: همانطور که رئیس جمهور اعلام کردند در بخش ساختمان رکود داریم. همین رکود باعث بیکاری حدود ۷۰درصدی کارگران ساختمانی شده است.
وی با بیان اینکه کارگران ساختمانی از جمله اقشار ضعیف در قشر کارگری هستند، گفت: در صورتی که برای یک کارگر ساختمانی کار وجود داشته باشد، درآمد فعالیت ۲۰روزه این کارگر، روزانه حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان است. این مبلغ برای اداره زندگی در شرایطی که خرج زندگی در یک خانوار ۴نفره کارگری نزدیک به ۳میلیون تومان است بسیار ناچیز است و در خوشبینانهترین حالت کارگر ساختمانی مجبور هستند برای تأمین معاش خود به شغل دوم یا رانندگی رجوع کنند.
ساداتی درباره اشتغال اتباع خارجی گفت: درحالحاضر بسیاری از کارفرمایان ما تمایل دارند با اتباع خارجی همکاری کنند؛ چراکه نیروی کار ارزانتر است و کارگر تبعه خارجی بیش از توان خود فعالیت میکند.
در حوادث ناشی از کار هیچکس پاسخگوی نیازهای کارگران اتباع خارجی نیست. ما نمیگوییم اتباع بیگانه فعالیت نکنند، اما معتقد هستیم تمام قوانینی که برای کارگران ایرانی است، باید برای کارگران اتباع خارجی هم وجود داشته باشد و درشرایطی که نیازمند کارگر متخصص هستیم باید از نیروی کار خارجی استفاده کنیم نهاینکه در حال حاضر حدود ۱میلیون کارگر ایرانی بیکار داریم از کارگر خارجی بهرهمند شویم.
ساداتی افزود: نزدیک به ۳میلیون کارگران اتباع بیگانه در کشور فعالیت دارند. بسیاری از کارگران اتباع خارجی آزادانه فعالیت میکنند، دور میادین میایستند و کار میکنند و هیچ کس هم نظارتی بر فعالیت آنها ندارد.
عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با اشاره به اینکه در حال حاضر مهمترین مشکل کارگران ساختمانی بحث بیکاری است که تقریباً در بیشتر زمان بیکار هستند و نمیتوانند از پس معاش خود برآیند، گفت: مشکل دیگر بحث بیمه کارگران ساختمانی است که با قول مساعد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار شد کارگران ساختمانی متقاضی بیمه در سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبتنام کنند تا مشکلات آنان حل و فصل شود.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی مازندران درباره توضیح سامانه ثبت نام وزارت کار گفت: این زمان تا ۱۵ اردیبهشت ماه امسال تمدید شد که متقاضیان هرچه سریعتر باید در این سامانه ثبتنام کنند و پس از انجام ثبتنام و تأیید افراد واجد شرایط نسبت به معرفی کارگران به سازمان تأمین اجتماعی اقدام میشود.
نظرات