
مدیر دفتر فنی شرکت فاضلاب تهران از بکارگیری ربات پویشگر لیزری برای نخستین بار در کشور و در طرح فاضلاب تهران خبر داد.
مدیر دفتر فنی شرکت فاضلاب تهران از بکارگیری ربات پویشگر لیزری برای نخستین بار در کشور و در طرح فاضلاب تهران خبر داد.
به گزارش گروه انرژی ویکی پی جی به نقل از پایگاه خبری تحلیلی آب ایران ، مدیر دفتر فنی شرکت فاضلاب تهران گفت: وجود برخی مشکلات در اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب، بهره گیری از روش های بازرسی دقیق و به روز را الزام آور می کند.
آیدین تکلیفی افزود: در برخی از مناطق تهران به دلیل مشکلات ترافیکی و ترددی در زمان اجرای شبکه فاضلاب، از روش حفاری میله و نقب استفاده می شود که یکی از مشکلات استفاده از این روش ریزش خاک محل حفاری به علت سستی و ناپایداری آن است.
مدیر دفتر فنی شرکت فاضلاب تهران گفت: در آن روش به علت شکل هندسی نامنظم نقب در محل های ریزشی و دسترسی نداشتن، برآورد دقیق حجم ریزش در محل حفاری عملا غیر ممکن خواهد بود.
وی افزود: برای رفع این مشکل و برآورد دقیق حجم خاک ریزشی در این حفاری ها، شرکت فاضلاب تهران طراحی و ساخت ربات پویشگر لیزری متناسب با شرایط طرح فاضلاب در تهران را به یک شرکت دانش بنیان داخلی سفارش داده است و نمونه اولیه ساخته شده است.
مدیر دفتر فنی شرکت فاضلاب تهران گفت: ساخت این ربات امسال نهایی و در طرح فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد.
تکلیفی با اشاره به قابلیت اسکن فضای داخل تونل ها و شبکه به صورت ۳۶۰ درجه در محل ریزش توسط این ربات لیزری گفت: این داده ها به ایستگاه زمینی منتقل شده و اپراتور علاوه بر کنترل حرکت ربات با دریافت داده های پویش لیزری مقاطع مختلف حجم داخلی و مکان های ریزشی را به صورت گرافیکی و سه بعدی مشاهده می کند و امکان کنترل و مدیریت فراهم می شود.
اجرای طرح فاضلاب تهران همزمان با شروع عملیات لوله کشی آب در سال ۱۳۲۷ مطرح و مطالعات این طرح توسط برنامه عمران سازمان ملل متحد (UNDP) و سازمان بهداشت جهانی از سال ۱۳۵۰ آغاز شد و در نهایت در سال ۱۳۷۴ به تصویب رسید.
در مهر ماه همین سال (۱۳۷۴) فعالیت های اجرایی شروع و برحسب اهمیت طرح و حساسیت های مربوطه طرح فوق در یک مناقصه بین المللی مورد بازنگری و در نهایت در سال ۱۳۹۰ به تصویب نهایی رسید.
عملیات اجراییِ طرح فاضلاب تهران از سال ۱۳۷۴ در گستره ایی به مساحت ۷۰ هزار هکتار در مناطق بیست و دو گانه تهران و برای پوشش ۱۱ میلیون نفر جمعیت آغاز به کار کرد.
این طرح براساس اولویت های اجرایی به پنج فاز عملیاتی تقسیم شده و بر اساس برنامه حدود ۹ هزار کیلومتر احداث شبکه جمع آوری ،۷۶ کیلومتر تونل فاضلابرو و نصب بیش از ۹۰۰ هزار انشعاب فاضلاب و احداث ۲۲ واحد تصفیه خانه در پروژه اجرا خواهد شد.
نظرات