
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با بیان اینکه سالانه حدود یک متر و ٣٠ سانتیمتر افت آب زیرزمینی رخ می دهد،گفت:تجمیع صرفهجویی آب در استان تهران طی ٤ سال به ٤٠میلیون متر مکعب رسیده اما برداشت های بی رویه در طول سال های گذشته موجب شده است سالانه ۱۶ سانتی متر فرونشست داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با بیان اینکه سالانه حدود یک متر و ٣٠ سانتیمتر افت آب زیرزمینی رخ می دهد،گفت:تجمیع صرفهجویی آب در استان تهران طی ٤ سال به ٤٠میلیون متر مکعب رسیده اما برداشت های بی رویه در طول سال های گذشته موجب شده است سالانه ۱۶ سانتی متر فرونشست داشته باشیم.
به گزارش گروه انرژی ویکی پی جی به نقل از شبکه اطلاع رسانی صبا ، محمدرضا بختیاری با اشاره به اینکه سالانه یک متر و ٣٠ سانتیمتر افت آب زیرزمینی رخ می دهد،گفت: به دلیل برداشت های بیرویه آب از منابع زیرزمینی سالانه ١٦ سانتیمتر فرونشست داریم که ناهمگونی این اتفاق خطرناک است.
وی افزود: با عبور از دوره ٢٠ساله خشکسالی اکنون در حال ورود به سالهای نرمال آبی هستیم بطوریکه در سال گذشته در تهران توانستیم ١٠میلیون مترمکعب صرفهجویی کنیم و در سالجاری نیز این عدد را به ١٨میلیون مترمکعب خواهیم رساند تا تجمیع صرفهجویی در استان تهران طی ٤ سال به ٤٠میلیون مترمکعب برسد.
بستن ۱۸۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز و صرفه جویی ۱۰ میلیون متر مکعب
بختیاری در پاسخ به این سئوال که برای بیلان منفی منابع آبی در تهران چه راهکارهایی اندیشیده شده خاطر نشان کرد: یکی از راههایی که دنبال آن بودیم بستن چاههای غیرمجاز است که در این راستا سال گذشته حدود ١٨٠ حلقه چاه غیر مجاز را مسدود کردیم و ١٠میلیون مترمکعب آب ذخیره شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ٣٢٠٠ حلقه چاه مجاز و غیرمجاز در دشت ورامین وجود دارد که از این تعداد حدود ١٧٦٠ حلقه چاه مجاز و بقیه غیرمجاز است و از ٣٧٠میلیون مترمکعبی که از منابع آب زیرزمینی برداشت میشود ٣٤٠میلیون مترمکعب مربوط به چاههای مجاز و ٣٠میلیون مترمکعب مربوط به چاههای مجاز است یعنی از ١٤٠٠ چاه غیرمجاز ٣٠میلیون مترمکعب برداشت میشود و بقیه مربوط به چاههای مجاز است.
به گفته بختیاری، این ارقام نشان میدهد که چاههای مجاز با دبی بالا برداشت میکنند که برای حل این موضوع باید کنتور هوشمند نصب شود.
بختیاری خاطرنشان کرد: در سالجاری به گونهای برنامهریزی کردیم که با مدیریت اعمالشده از هدررفت آب جلوگیری کنیم، آب سدها پر شده و رهاسازی آب نیز صرف کشاورزی و تغذیه مصنوعی شد، یعنی در سال جاری ١٥ متر مکعب بر ثانیه رهاسازی آب برای کشاورزی داشتیم در حالیکه این رقم در سال گذشته ٣ مترمکعب بر ثانیه بوده است و به این ترتیب کشاورزان چاهها را خاموش میکنند که به نوعی به منابع آب زیرزمینی کمک میشود.
تغذیه مصنوعی در ورامین و دشت شهریار
وی با اشاره به اینکه کار تغذیه مصنوعی را در ورامین و دشت شهریار آغاز کردهایم، افزود: با انجام تغذیه مصنوعی در شهریار تا ١٥ متر افزایش آب زیرزمینی داشتهایم.
مدیرعامل آب منطقهای تهران میزان ذخیره آبی سدهای پنجگانه تهران را یکمیلیارد و۹۰میلیون مترمکعب دانست و افزود: میزان ذخایر سدها نسبت به سال گذشته که یکمیلیارد و ۲۰ میلیون مترمکعب بوده، حدود ۷۰ میلیون مترمکعب افزایش داشته است.
بختیاری تصریح کرد: مخازن تمام سدهای تهران به جز سد لار که مشکل فرار آب دارد تا پانزدهم خردادماه پر خواهد شد. علاوه بر این نیز، درحال حاضر سد طالقان درحال سرریز شدن است چرا که حجم این سد ۴۲۰ میلیون مترمکعب در نظر گرفته شده، اما در حال حاضر ۴۲۵میلیون مترمکعب ذخیره دارد.
نظرات