
سامانه آب شیرین کن اشتهارد روز دوشنبه با ظرفیت نمک زدایی ۵۰۰۰ متر مکعب در روز، با حضور حمیدرضا جانباز مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور افتتاح شد.
سامانه آب شیرین کن اشتهارد روز دوشنبه با ظرفیت نمک زدایی ۵۰۰۰ متر مکعب در روز، با حضور حمیدرضا جانباز مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور افتتاح شد.
به گزارش گروه انرژی ویکی پی جی به نقل از اقتصاد عصر، سامانه آب شیرین کن اشتهارد با ظرفیت نمک زدایی ۵۰۰۰ متر مکعب در روز ، محل تامین آب شور ۴حلقه در مدار و ۴ حلقه رزرو،در طول ۱۲ ماه در حالی کار خود را آغاز می کند که برای آن دوره بهره برداری ۱۵ ساله در نظر گرفته شده است .
بنا به این گزارش طول خط انتقال آب چاه های شور تا محل احداث این آب شیرین کن ۴۷۰۰ متردر اقطار ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی متر و طول خط انتقال دفع پساب حاصله ۶۰۰۰متری با سرمایه گذاری اولیه ۶۲ میلیارد ریال توسط شرکت سرمایه گذاری سازه سازان در اشتهارد به بهره برداری می رسد.
همچنین حجم مخزن ذخیره آب شماره دو اشتهارد ۵۰۰۰ متر مکعب و از نوع سازه بتنی است .شایان ذکر است منابع تامین آب این پروژه ۴ حلقه چاه با آبدهی حدود ۷۰۰ لیتر در ثانیه و ۲ حلقه به صورت رزرو است .
بمنا به اطلاعات منتشر شده هدف از اجرای این طرح، تامین آب زون شماره ۲ اشتهارد است که جمعیتی ۲۰ هزار نفری و مساحتی ۲۸۹ هکتاری را پوشش می دهد.گفتنی است این بخش از پروژه پیش از این با ۱۵ میلیارد ریال هزینه طی قرار دادی بین کارفرما و سرمایه گذار با حضور وزیر نیرو به امضا رسیده است.
در مشخصات فنی این طرح آمده است که منابع آب شور این پروژه ۴ حلقه در مدار و ۲ حلقه رزرو و اجرای خط انتقال آب چاه ها تا محل آب شیرین کن ۴۷۰۰ متر با قطر ۴۰۰ میلی متر از جنس چدن داکتیل است.
همچنین قابل اشاره است که خط انتقال دفع کار پساب حاصله در این پروژه به طول ۶۰۰۰مترتا محل رودخانه شور به قطر ۲۰۰ میلی متر از جنس پلی اتیلن است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در خلال آیین بهره برداری از این پروژه گفت: این روزها انتقادهایی به دولت یازدهم مبنی بر عدم توجه این دولت به مناطق توسعه نیافته میشود، اما این در حالی است که دولت تدبیر چتر حمایت خود را در مناطق توسعه نیافته گسترانید.
حمیدرضا جانباز با بیان این که زمان شروع فعالیت دولت یازدهم شرکتهای آب و فاضلاب روستایی در مرحله انهدام قرار داشتند بهطوری که دو سال این شرکتها معطل بودند، اظهار کرد: بحث ادغام شرکتهای آب و فاضلاب روستایی در آن زمان مشکلات زیادی را ایجاد کرده بود.
وی ادامه داد: در آن زمان در طول سه ماه تصمیم گرفته شد که اگر قرار است به مردم روستاها خدماترسانی شود لازم است که شرکتهای آب و فاضلاب روستایی نه تنها ادغام نشوند بلکه با قدرت بیشتری به فعالیت بپردازند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: زمانی که بشکههای نفت بیش از ۱۰۰ دلار به فروش میرفت اعتبارات شرکتهای آب و فاضلاب روستایی در پیوست قانون صفر بود. این در حالی است که در سال ۱۳۹۳ به همت دولت از محل ردیفها توانستیم میزان اعتبار شرکتهای آب و فاضلاب روستایی را به ۲۰۰ میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۴ با نفت زیر ۳۰ دلار به ۴۰۰ میلیارد تومان برسانیم.
جانباز با اشاره به اقدامات دولت یازدهم برای آبرسانی روستاها، گفت: در سال ۱۳۹۵، ۲۰۰۰ میلیارد تومان برای شرکتهای آب و فاضلاب روستایی در نظر گرفته شد که با این اقدام توانستیم گامهای موثری را برای توسعه مناطق محروم برداریم.
وی با بیان اینکه از نیمه سال ۱۳۹۲ تاکنون بیش از یک میلیون مترمکعب در شبانهروز ظرفیت فاضلاب تصفیه شده اضافه شده است، اظهار کرد: فاضلابی که میتوانست محیط زیست را به مخاطره بیندازد، اکنون به پساب تصفیهیافته تبدیل شده که این مساله نیز تاثیرات زیادی در مسائل زیست محیطی دارد.
به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، دولت یازدهم اقدامات مفیدی در زمینهی احداث تصفیهخانهها ایجاد کرده بهطوری که ۲۴ درصد تصفیهخانههای فاضلاب در دولت یازدهم به بهرهبرداری رسیده و جمعیت تحت پوشش فاضلاب از ۳۸.۸ به ۴۵.۱ درصد از سال ۱۳۹۱ به ۱۳۹۵ ارتقاء یافته است.
جانباز با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه مدیریت مصرف، تاکید کرد: سرانه مصرف آب در خانوارها در سال ۱۳۹۲ از ۷۱۳ لیتر به ازای هر خانوار به ۶۹۰ لیتر در شبانهروز کاهش یافت که این مساله تاثیرات زیادی را در پی داشته است.
وی ادامه داد: با انجام این اقدام میتوان آب شرب مورد نیاز ۱.۷ میلیون نفر را تامین کرد. همچنین ۱۵۰۰ میلیارد تومان بابت این صرفهجویی سرمایهگذاری شد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در خصوص سرمایهگذاریهای صورت گرفته در دولت یازدهم در زمینه آب و فاضلاب، گفت: تا سال ۱۳۹۲، ۸۰ پروژه با ارزش ۲۰۰۰ میلیارد تومان و از نیمه دوم سال ۱۳۹۲ تاکنون بیش از ۸۰ پروژه به ارزش ۵۰ هزار میلیارد دلار با بخش خصوصی منعقد شد.
جانباز با اشاره به بهرهبرداری از آب شیرین کن شهرستان اشتهارد، اظهار کرد: آبی که تاکنون دراختیار مردم این شهرستان قرار میگرفت شوری بالایی داشت به طوری که حتی آن آب قابل شرب نبود، لذا لازم است از صبوری مردم این منطقه تشکر کنم.
وی با بیان این که در استان البرز اقدامات خوبی در بخش مدیریت منابع آب و فاضلاب انجام شده است، ادامه داد: در دولت یازدهم تنها در شهر کرج ۱۰۰ هزار انشعاب جدید راهاندازی شد و طبق برنامهریزیهای صورت گرفته قرار است که تصفیهخانه شماره ۳ با سرمایه مورد نیاز ۵۰ میلیارد تومان افتتاح شود که شرکت آب و فاضلاب حمایت کامل خود را برای تامین اعتبار این تصفیهخانه اعلام میکند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بیان کرد: در زمینه توسعه طرح های فاضلاب جمعیت تحت پوشش استان البرز از ۱۶ درصد به ۲۳ درصد افزایش یافته است، اما برای تکمیل طرح فاضلاب شهر کرج به تنهایی ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه لازم است که به دنبال راهحلهایی برای تامین این سرمایه هستیم.
نظرات