
مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان تصریح کرد: برنامه سالجاری این نیروگاه این است که از پساب آب مقطر تولید کند.
مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان تصریح کرد: برنامه سالجاری این نیروگاه این است که از پساب آب مقطر تولید کند.
به گزارش گروه انرژی ویکی پی جی به نقل از ایسنا، امیر نریمانی به مناسبت روز صنعت برق ایران در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: اکنون آب مقطر از چاههای آبی برداشت میشود که تا اواخر سالجاری با تسویه پساب تأمین خواهد شد.
وی با بیان اینکه صنعت برق زیربنای همه صنایع کشور و پیشنیاز استفاده از هر صنعتی است، افزود: این صنعت در واقع زیربنای همه دستاوردهای بشری در زمینههای مختلف ساختمانی، آموزشی، بهداشتی و … است بنابراین صنعت برق فراگیرترین صنعت است.
وی ادامه داد: بعد از انقلاب نیروگاه رشد کمی مناسبی داشته به طوریکه ظرفیت نیروگاهی از ۷ هزار مگاوات به ۷۵ هزار مگاوات افزایش یافته است.
نریمانی خاطرنشان کرد: هماکنون این نیروگاه به اکثر شبکههای برق منطقه وصل است و به استانداردهای جهانی رسیدهایم.
وی از خودکفایی بیش از ۸۵ درصدی در زمینه تولید محصولات مورد نیاز صنعت برق خبر داد و گفت: اکثر تجهیزات مورد نیاز صنعت برق در داخل کشور تولید میشود به طوریکه مقام اول صادرات خدمات فنی و مهندسی را در کشور کسب کردهایم.
وی خاطرنشان کرد: در ۴ سال گذشته ۴٫۶ میلیارد دلار صادرات فنی و مهندسی صنعت آب و برق به کشورهای همسایه انجام شده است.
نریمانی به دو پروژه تسویه و انتقال آب پساب به جای استفاده از آبهای زیرزمینی و پروژه برخ خشک اشاره کرد و یادآور شد: این دو پروژه در کشور منحصربفرد بوده که اکنون تنها نیروگاه و تنها صنعتی است که پساب تسویه شده را جایگزین مصرف آب کرده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته تولید نیروگاه ۵ میلیون مگاوات در ساعت بوده است، افزود: تولید این میزان برق به ۱۰ میلیون مترمکعب آب نیازمند است.
وی ادامه داد: با راهاندازی برج خشک اول ۲٫۵ میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفهجویی و بین ۵ تا ۵٫۵ میلیون متر مکعب پساب به جای آب استفاده شده و فقط ۲ میلیوت مترمکعب از چاهها آب برداشت شده این در حالیست که با این شرایط تولید نیروگاه به دو برابر افزایش یافته است.
نریمانی با بیان اینکه برج خشک ۱۵ درصد برج تر مصرف آب دارد، خاطرنشان کرد: برج خشک واحد یک، یک سیستم خنککن ترکیبی است که به همراه سیستم ترکیبی تر در مصرف آب صرفهجویی ۸۵ درصدی ایجاد میکند.
وی ادامه داد: این طرح سیستم ترکیبی نخستینبار در ایران اجرا شد و در این ابعاد در کشورهای دیگر نظیر ندارد و کلیه قطعات در کشور ساخته شده است و با الهام از این طرح سایر نیروگاهها در حال تکمیل هستند.
وی با بیان اینکه برج خشک شماره دو در حال احداث است، یادآور شد: اواسط سال آینده واحد شماره دو برج خشک نیروگاه وارد مدار خواهد شد.
مدیر عامل نیروگاه شهید مفتح با بیان اینکه این نیروگاه از چهار واحد ۲۵۰مگاواتی تشکیل شده است، تصریح کرد: با تکمیل برج خشک شماره دو، نیمی از نیروگاه مصرف آبش به ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت و همین پساب را هم میتوان در سایر صنایع مورد استفاده قرار داد.
وی یادآور شد: بعد از اجرای ۴ برج خشک در این نیروگاه، مصرف نیروگاه از پساب به ۸۵ درصد خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه در سالجاری تولید برق در این نیروگاه به ۶٫۵ میلیون مگاوات ساعت افزایش خواهد یافت، افزود: تأمین این میزان برق نیازمند ۱۳میلیون مترمکعب آب است که ۱۰ میلیون مترمکعب آن از پساب و ۲٫۵ میلیون مترمکعب حاصل صرفهجویی برج خشک شماره یک و ۱٫۵ میلیون مترمکعب از چاهها برداشت میشود.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای آینده نیروگاه و تمام صنایع استان از برداشت آب سفرههای زیرزمینی بینیاز خواهند شد.
وی با بیان اینکه این نیروگاه میانگین ۲ حلقه چاه مورد استفاده قرار میدهد، افزود: تعداد ۲۰ حلقه در ابتدای تأسیس در این نیروگاه وجود داشته که الان تعداد چاههای قابل برداشت ۸ تا چاه آبده است که باید ۱۵ حلقه پلمب شود که از این تعداد، تاکنون ۸ حلقه چاه پلمب شده است.
وی با اشاره به اینکه سوخت اصلی نیروگاه طراحی شده برای گاز است، عنوان کرد: زمانیکه در شرایط تحریم قرار داشتیم و صادرات مازوت که آخرین پسماند از تسویه نفت خام است، قطع شده بود، به ویژه در هنگام زمستان نیروگاهها مازوت مصرف میکردند چرا که تولید گاز به اندازه کافی نبود.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با روی کار آمدن فازهای جدید عسلویه در سال گذشته تأمین گاز ادامه پیدا کرد و تا زمانیکه ترکمنستان جریان گاز را قطع کرد و نیروگاه تا اواخر سال از سوخت مازوت استفاده میکرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰۰ درصد سوخت مصرفی در سالجاری گاز است، افزود: در سال گذشته ۷۰ درصد سوخت نیروگاه گاز و۳۰ درصد مازوت بوده است.
نریمانی درباره وجود فروچاله در نیروگاه شهید مفتح نیز گفت: نیروگاه در سال ۷۳ وارد مدار شد در حالیکه نخستین فروچاله قبل از راهاندازی نیروگاه ایجاد شده بود.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۳ نیروگاه ۵ میلیون مترمکعب آب برداشت کرده در حالیکه ۵۰۰ میلیون مترمکعب بخشهای دیگه از آب سفرههای زیرزمینی استفاده کردهاند یعنی اگر نیروگاه را تعطیل کنیم تأثیر نخواهد داشت.
نریمانی یادآور شد: در سطح کشور ۹۲ درصد آب توسط بخش کشاورزی ۲٫۵ درصد صنعت و ۵٫۵ درصد نیز شرب است.
وی ادامه داد: وقتی این خطر در منطقه وجود دارد، نیروگاه هم احساس خطر میکند و برای همین منظور یک قرارداد تحقیقاتی با اساتید دانشگاه بوعلی منعقد کردهایم که بر اساس گمانهزنیها خطری پیشبینی نشده اما شرایط را مشابه قسمتهای دیگر منطقه تعبیر کردهاند.
وی با اشاره به اینکه در کشور ضریب تبدیل پساب به آب بسیار بالاست، یادآور شد: سیاست کلی وزارت نیرو بر این است که ۲٫۵ درصد مصرف صنایع را از پساب بخش شرب تأمین کند که به همه صنایع اعلام شده و تمامی نیروگاهها در پی این هستند.
وی درباره تأمین برق در سالجاری گفت: همدان در زمان پیک مصرف برق، در اوج گرما ۷۰۰ مگاوات است که در سالهای ۹۴ تا ۹۸، سالهای سخت برای تأمین برق است چرا که سرمایهگذاریای که باید در نیروگاهها میشده، همپای افزایش ۵ درصدی در زمینه مصرف برق نبوده و با این شیب توسعه داده نشده است.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۵ آمادگی تولید نیروگاهههای کشور ۹۹ درصد بود که مطابق با کشورهای پیشرفته بوده است.
نریمانی با اشاره به اینکه در سال گذشته استان مشکلی در زمینه خاموشی نداشت، افزود: امسال شرایط سختتر است اما پیشبینی میشود امسال هم خاموشی نداشته باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه مصرف برق در تابستان ۷۵۰ مگاوات و در زمستان ۴۰۰ مگاوات است، تصریح کرد: اکنون ۱۰۰ درصد برق استان تأمین و ۳۰۰ مگاوات نیز به سایر استانها ارسال میشود.
نظرات