- شنبه 18 دی 1395 - 10:49
- کد خبر : 7319
- پیشخوان » صنایع معدنی » فولاد

هماکنون و با مرتفع شدن تحریمها، سوالی که در بسیاری از محافل اقتصادی مطرح است، آینده اقتصاد کشور است و تصمیمات و سیاستهایی که برای برونرفت از شرایط حاضر در صنعت فولاد باید اتخاذ کرد.
هماکنون و با مرتفع شدن تحریمها، سوالی که در بسیاری از محافل اقتصادی مطرح است، آینده اقتصاد کشور است و تصمیمات و سیاستهایی که برای برونرفت از شرایط حاضر در صنعت فولاد باید اتخاذ کرد.
به گزارش گروه صنعت و معدن ویکی پی جی و به نقل از روزنامه قانون، هماکنون و با مرتفع شدن تحریمها، سوالی که در بسیاری از محافل اقتصادی مطرح است، آینده اقتصاد کشور است و تصمیمات و سیاستهایی که برای برونرفت از شرایط حاضر در صنعت فولاد باید اتخاذ کرد.
در این میان، نگرانی رهبران بازار فولاد ایران عمدتا از پابرجا ماندن موانع تولید است. عقبماندگی بخش معدن و صنایع معدنی و فرآوری بیشتر به دلایل ناشی از رکود و نبود نقدینگی ناشی از تحریم؛ تردید بانکها در سرمایهگذاری در بخش فولاد، ورود رقبای خارجی بدون توجه به مشکلات صادرات و واردات محصولات فولادی از جمله آنها است.
در همین رابطه بهادر اهرامیان، مدیرعامل فولاد یزد در گفت و گو با فولاد نیوز، میگوید: با توجه به اهميت صادرات فولاد در پسا برجام اگر همكاري و كمك بانك ها نباشد، صادراتي در زمينه محصولات فولادي صورت نمي گيرد. هماکنون به دليل مشكلاتي كه براي بانكها در زمينه گشايش ال سي ايجاد شده است، صادر كنندگان فولاد در زمينه گشايش ال سي با مشكلات زيادي مواجه هستند به گفته وی، ميانگين مصرف ظاهري فولاد ايران بيشتر از ٢٠ درصد كاهش يافت كه کاهش این میزان در مقايسه با چند سال گذشته بيانگر ركودي است كه در بازار مسكن حاكم است.
به طوری که پيشبيني مي شود طي دو سال آينده با تداوم ركود در بازار مسكن، ركود در بازار فولاد كشور همچنان تداوم پیدا کند. وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که بازار فولاد را در دوران پسا برجام چگونه ارزیابی می کنید اذعان کرد: همزمان با اجراي برجام و حضور هيات هاي تجاري در ايران، متاسفانه تنها بخش دولتي با طرف هاي خارجي مذاكراتي را براي احداث و سرمايه گذاري واحدهاي فولادي در ايران انجام داده است كه اين موضوع با روح خصوصي سازي و صحبت هايي كه در زمينه كوچك سازي دولت زده شد مغايرت دارد ، چرا كه تداوم سياست هاي غلط گذشته مبني بر حضور دولت در اقتصاد كشور به بهانه اجراي برجام به زيان بخش خصوصي است.
اما با وجود محدودیت هایی که اکنون از سوی دولت اعمال می شود همزمان با اجراي برجام بخش خصوصي موفق شده است كه با كشورهايي نظير آلمان ، ايتاليا و هند قراردادهايي را منعقد كند. اما قراردادهاي فوق هنوز به مرحله اجرايي نرسيده است.
اهرامیان در ادامه با تاکید بر اهمیت صنعت استراتژیک فولاد در دوران پسا برجام ونقش نظام بانکی در این صنعت بیان کرد: اگر همكاري و كمك بانكها نباشد، صادراتي در زمينه محصولات فولادي صورت نمي گيرد.
صادرات حتما بايد با كمك بانكها و اعتبار اسنادي كه بانك ها در اختيار موسسات و شركت هاي بخش خصوصي قرار مي دهند انجام شود. در اين شرايط به دليل مشكلاتي كه براي بانك ها در زمينه گشايش ال سي ايجاد شده است اكنون صادر كنند گان فولاد در زمينه گشايش ال سي با مشكلات زيادي مواجه هستند، به طوري كه مشكلات فوق موجب شده است كه حاشيه سود توليد كنندگان فولاد در بازار كاهش پيدا كند.
نظرات