
وزير نيرو با بيان اينکه اگر همينطور به مکيدن زمين ادامه دهيم، آبهای زيرزمينی تمام خواهد شد از درياچه اروميه به عنوان يک نمونه عينی برای اين مدعا نام برد. به گزارش گروه انرژی ویکی پی جی به نقل از خبرگزاری آريا ، حميد چيتچيان در نشست علنی امشب (سه شنبه، ۷ دی) مجلس شورای […]
به گزارش گروه انرژی ویکی پی جی به نقل از خبرگزاری آريا ، حميد چيتچيان در نشست علنی امشب (سه شنبه، ۷ دی) مجلس شورای اسلامی، در بررسی ماده ۴۵ لايحه برنامه ششم توسعه خواستار موافقت با ارجاع اين ماده به لايحه دولت شد
حميد چيتچيان گفت: وزارت نيرو طبق قوانين ملزم به برپا کردن چاههای آب است و در همين دوره بيش از ۴۰ هزار چاه کشاورزی را برقدار کردهايم و بی ترديد اين هدف را دنبال خواهيم کرد و با آنکه قوانين متعددی در خصوص استفاده غيرمجاز از چاهها تصويب شده است اما همچنان دوسوم آب از چاهها تأمين میشود.
وزير نيرو ادامه داد: اگر همينطور به مکيدن زمين ادامه دهيم، آبهای زيرزمينی تمام خواهد شد و علاوه بر درياچه اروميه به عنوان يک نمونه عينی، آبهای زيرزمينی در دشتها نيز از بين خواهند رفت.
وی با بيان اينکه سالانه ۷۰۰۰ هکتار از باغ های کرمان خشک می شوند، اضافه کرد: به دليل افراط در برداشت از آبهای زيرزمينی، دولت به دنبال برقدار کردن چاههای داراي مجوز و پروانه بهره برداري است.
چيتچيان خطاب به نمايندگان مجلس تأکيد کرد: برای حمايت از کشاورزی به پيشنهاد ياد شده رأی دهيد چرا که وزارت نيرو در ادای وظيفه خود همچون برقدار کردن چاههای کشاورزي کوتاهی نخواهد کرد.
در بخش آغازين ماده ۴۵ آمده است: دولت مکلف است بهمنظور مقابله با بحران کم آبی، رهاسازی حق آبههای زيستمحيطی برای پايداری سرزمين، پايداری و افزايش توليد در بخش کشاورزی، تعادلبخشی به سفرههای زيرزمينی و ارتقای بهرهوری و جبران ترازنامه آب، بهميزان ۱۱ ميليارد مترمکعب در سال پايانی برنامه، اقدامات زير را انجام دهد.
در نهايت نمايندگان با اعمال اصلاحاتی علاوه بر تصويب بند (د) با ديگر بندهای ماده ۴۵ نيز موافقت کردند.
نظرات