- شنبه 6 آذر 1395 - 16:22
- کد خبر : 3774
- پیشخوان » صنعت، معدن و تجارت

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: برنامههای توسعه کشور باید از روستاها آغاز شود و اگر نگاه ما به توسعه شهری باشد نتیجه آن نابودی اقتصاد در روستاها، مهاجرت و افزایش مشکلات حاشیه شهرها است. غلامحسین شافعی ظهر امروز در شورای اداری خراسان جنوبی اظهار داشت: از تمام نیروهای امنیتی، نظامی و […]
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: برنامههای توسعه کشور باید از روستاها آغاز شود و اگر نگاه ما به توسعه شهری باشد نتیجه آن نابودی اقتصاد در روستاها، مهاجرت و افزایش مشکلات حاشیه شهرها است.
غلامحسین شافعی ظهر امروز در شورای اداری خراسان جنوبی اظهار داشت: از تمام نیروهای امنیتی، نظامی و انتظامی کشور که در این شرایط بحرانی منطقه امنیت را به وجود آوردهاند و برای ایجاد امنیت جان خود را از دست میدهند قدردانی میکنیم.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری به مسائل اقتصادی کشور، گفت: بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی و سکوت اخلاقی کشور ریشه در اقتصاد دارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: اگر پروندههای مختلف دادگستری را مورد ارزیابی قرار دهیم میبینیم درصد بالایی از این پروندههای به علت مشکل اقتصادی است.
شافعی با بیان اینکه توجه به اقتصاد میتواند بر موضوعات اخلاقی و فرهنگی نیز تأثیر بگذارد، تصریح کرد: ما در جامعه در توسعهیافتگی دچار مشکل هستیم و یکی از مشکلات این است که ما مفهوم رونق را با مفهوم توسعه یکسان میدانیم.
وی با اشاره به اینکه گاهی در جامعه به رونق میرسیم اما در مسیر توسعه دست پیدا نمیکنیم، ادامه داد: رونق ظاهری در کشور موقتی است و ما را به توسعه نمیرساند و باعث توسعه کشور نمی شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد در جامعه به جای سیستم تصمیم میگیرند و ما امروز یک استراتژی منسجم توسعهیافتگی در کشور نداریم هر دولتی که بر روی کار میآید یک استراتژی مینویسد و بعد از مدتی دولت دیگری که بر روی کار میآید استراتژی دیگری مینویسد و این موضوع سبب میشود ما در کشور برنامه بلند مدتی و استراتژی توسعه متوازن نداشته باشیم.
شافعی اظهار کرد: در جوامع اینچنینی سرمایهگذاران به سمت تولید پیش نمیروند، زیرا مردم کیفیت را نمیبینند و تنها به دنبال قیمت آن هستند، بنابراین رشد و بهرهوری در کشور اتفاق نمیافتد.
وی با بیان اینکه جوانان این کشور از نظر هوش و ذکاوت با مدیران کشورهای توسعهیافته قابل مقایسه نیستند و از این مدیران بالاترند، افزود: برنامههای توسعه کشور باید از روستاها آغاز شود و اگر نگاه ما به توسعه شهری باشد نتیجه آن نابودی اقتصاد در روستاها، مهاجرت و افزایش مشکلات حاشیه شهرها است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با طرح سؤالاتی مبنی بر اینکه چرا در برنامهریزی توسعه توزیع قدرت در کشور ایجاد نمیشود؟ چرا همه چیز باید مربوط به تهران باشد و اختراعات در استانهای دیگر توزیع نشود؟، گفت: متأسفانه آن کسی که در تهران نشسته است نسخه واحدی برای تمام استانها مینویسد، باید استانهای کشور در تبیین برنامههای کشور مشارکت کنند.
شافعی عنوان کرد: نگاه استانداران در مسأله بودجه نگاه هزینهای است که این موضوع با توسعه مغایرت دارد، ما به جای نگاه هزینهای باید نگاه درآمدی در استانها ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه بخش تولید تنها راه نجات کشور است و اگر تولید وجود داشته باشد صادرات نیز خواهد بود، اذعان داشت: ما در تولید اولویتبندی، ظرفیتسنجی و مکانیابی نداریم و آینده خوبی با بدون ظرفیتسنجی و مکانیابی برای بخش تولید ایجاد نمیشود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به رکود کشور گفت: رکود در کشور ابتدا از تولید آغاز شده است و سپس سایر بخشها را نیز در پی گرفته است بنابراین اگر بخواهیم از رکود خارج شویم باید از جایی آغاز کنیم که رکود از آن ایجاد شده است.
شافعی با بیان اینکه بسیاری از افراد به دنبال رسیدن اقتصاد ایران هستند، تصریح کرد: کشورهای مذاکرهکننده امروز ایران را امنترین نقطه برای رسیدن به بازار منطقه میدانند.
وی با بیان اینکه بیرجند مبدأ بسیاری از تحولات تاکنون بوده است و سهم زیادی در مدیریت کشور دارد، افزود: امیدواریم بیرجند با ظرفیتهای بالایی از جمله نیروی انسانی دارد بتواند با سایر کشورها ارتباطات خوبی ایجاد کند و در کشور نقشآفرین باشد.
نظرات