- دوشنبه 17 آبان 1395 - 11:35
- کد خبر : 2407
- پیشخوان » صنایع کوچک و شهرک های صنعتی » صنعت، معدن و تجارت

پروژه توسعه شهرک صنعتی – تخصصی صنایع ساختمانی تبریز در استان آذربایجانشرقی در دستور کار مسئولان است تا در زمین ۸۰ هکتاری کلنگزنی شود. به گزارش گروه صنعت، معدن و تجارت ویکیپیجی به نقل از صمت، کارشناسان صنعتی این استان معتقدند که با توسعه این شهرک در کنار اشتغالزایی ۴هزار نفری زمینه صادرات محصولات نیز […]
پروژه توسعه شهرک صنعتی – تخصصی صنایع ساختمانی تبریز در استان آذربایجانشرقی در دستور کار مسئولان است تا در زمین ۸۰ هکتاری کلنگزنی شود.
به گزارش گروه صنعت، معدن و تجارت ویکیپیجی به نقل از صمت، کارشناسان صنعتی این استان معتقدند که با توسعه این شهرک در کنار اشتغالزایی ۴هزار نفری زمینه صادرات محصولات نیز مهیا میشود. پروژهای با حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری که در کنار توسعه صنعتی از خامفروشی نیز جلوگیری میکند چراکه قابلیتها و مزیتهای استان آذربایجانشرقی در داشتن معادن شن و ماسه و سنگهای تزئینی ایجاب میکند تا واحدهای تولید مصالح ساختمانی در این استان توسعه پیدا کنند به ویژه اینکه بهدلیل دسترسی این منطقه به کشورهای خارجی و بازارهای صادراتی زمینه توسعه و رونق صنعتی بیشتر را فراهم کرده است.
این درحالی است که چرمشهر تبریز بهعنوان نخستین شهرک صنعتی – تخصصی کشور در این استان واقع شده است بنابراین مزیتها و ظرفیتهای هر منطقه ایجاب میکند که به تناسب آنها زمینه توسعه و رشد صنایع فراهم شود. همچنین شهرک سرمایهگذاری خارجی، شهرک فناوری قطعات خودرو، شهرک سنگ، شهرک مهر و شهرک غیردولتی برق و الکترونیک در این استان وجود دارد. درواقع ۵۴ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در آذربایجانشرقی وجود دارد که حدود ۴۶ مورد آن تاکنون به بهرهبرداری و واگذاری زمین رسیده است.
حال قرار است شهرک صنعتی – تخصصی صنایع ساختمانی تبریز با همت شرکت شهرکهای صنعتی استان آذربایجانشرقی برای پذیرش تعداد بیشتری از واحدهای صنعتی ساختمانی وسعت یابد چراکه ظرفیتها و مزیتهای منطقه از لحاظ وجود معادن و قابلیت فرآوری مواد اولیه معدنی و سنگهای تزئینی ایجاب میکند که توسعه این شهرک تخصصی مدنظر قرار گیرد. همچنین با توسعه این شهرک دورنمای صادراتی بسیار مطلوبی را میتوان برای تولیدات این منطقه تصور کرد بهویژه اینکه زیرساختهای اولیه در این شهرک آماده است و در فاز دوم توسعه فقط قرار است این زیرساختها وسعت پیدا کنند.
بله به صادرات، نه به خامفروشی
سیدمرتضی نیرومنداسکویی، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان آذربایجانشرقی در این زمینه به صمت گفت: این شهرک صنعتی – تخصصی صنایع ساختمانی تبریز در مسیر مرز بازرگان است. واحدهای موجود در این شهرک صنعتی فعال هستند و میزان تقاضای سرمایهگذاران برای حضور در این شهرک زیاد است از این رو مجوز توسعه این شهرک گرفته شده و در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار کلنگ توسعه آن در یک ماه آینده زده خواهد شد.
وی افزود: توسعه این شهرک نقش بسیاری در توسعه صنعتی و جلوگیری از خامفروشی خواهد داشت. وجود کارخانه سیمان، معادن بسیار شن و ماسه و فرآوری مواد اولیه معدنی ظرفیت بسیاری از نظر توسعه صنعتی در بخش ساختمانی ایجاد کرده است بهویژه که در منطقه آذرشهر نیز سنگهای تزئینی زیادی تولید میشود که قابلیت صادراتی دارند. تصمیم ما این بود که هر آنچه در حیطه مصالح ساختمانی وجود دارد در قالب توسعه شهرک صنعتی مصالح ساختمانی به تصویر بکشیم.
نیرومنداسکویی با اشاره به قابلیت صادراتی تولیدات و مصالح ساختمانی گفت: به لحاظ موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در مرز ترکیه و وجود راهآهن، دورنمای صادراتی بسیار مطلوبی برای تولیدات این شهرک نیز متصور است. البته پیشنهادی نیز به سرمایهگذاران چینی شده که در این منطقه سرمایهگذاری کنند؛ هرچند ایجاد شهرک مصالح ساختمانی ایران و چین جزو برنامههای آینده توسعه در این استان است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان آذربایجانشرقی با اشاره به قابلیتهای صنعتی این استان و لزوم توسعه صنعتی گفت: آذربایجانشرقی استانی صنعتی است و تمایل سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در این منطقه زیاد است به علاوه اینکه تبحر صنعتگران استان از صنعتگران اروپایی نیز زیادتر است. همین ظرفیت به همراه مزیتهای صادراتی چشمانداز توسعه صنعتی بیشتر را در این استان نمایان میکند.
تامین زیرساختها
سهراب فیضزاده، معاون عمران و محیطزیست شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانشرقی نیز درباره مختصات توسعه شهرک مصالح ساختمانی در این استان به صمت گفت: میزان سرمایهگذاری دولت و بخش خصوصی در این شهرک برای اجرای زیرساختها در راهاندازی واحدهای صنعتی حدود ۲ هزار و ۵۰۰میلیارد ریال برآورده شده است. البته در تامین زیرساختهای اولیه در این شهرک مشکل خاصی وجود ندارد به جز تامین آب، که از طریق چاههای کشاورزی و صنعتی برطرف شده است.
وی افزود: در زمینه زیرساختهایی همچون تامین برق، ایجاد معابر و خیابانها نیز مشکلی در این شهرک وجود ندارد و اگر فرآیند تعریف شده آغاز شود، در مدت یک یا دو ماه روند واگذاری زمین به متقاضیان نیز انجام میشود.
فیضزاده درباره ویژگیهای زمین درنظر گرفته شده در پروژه توسعه شهرک مصالح ساختمانی گفت: این زمین ۸۰ هکتاری صاف و مسطح است و بهدلیل شوری آب در آن، مناسب کشاورزی نیز نیست؛ به علاوه اینکه هزینه خاکبرداری نیز در این منطقه نداریم از این رو تنها پس از خیابانکشی و آسفالت معابر زمین آماده تحویل واحدهای صنعتی و سرمایهگذاران خواهد شد.
کمبود زمین داریم
معاون عمران و محیطزیست شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانشرقی تاکید کرد: تاکنون حضور در شهرک تخصصی مصالح ساختمانی با استقبال سرمایهگذاران روبهرو بوده است. فاز نخست این شهرک که در زمینی در حدود ۱۰۰ هکتار بود با استقبال زیادی از سوی سرمایهگذاران مواجه شد از اینرو به نظر میرسد که فاز دوم توسعه این شهرک نیز با استقبال زیادی از سوی صاحبان صنایع همراه شود. هرچند در فاز نخست این شهرک بهدلیل کمبود زمین جوابگوی تمامی صاحبان صنایع نبودیم امید است در فاز دوم توسعه شهرک مصالح ساختمانی و با الحاق زمین ۸۰ هکتاری این مشکل رفع شود. تلاش شرکت شهرکهای صنعتی استان این است که زمین مورد نیاز هر چه سریعتر دراختیار صاحبان صنایع قرار گیرد.
وی درباره اصول مکانیابی و مطالعات اولیه جانمایی در شهرک صنعتی مصالح ساختمانی گفت: مطالعات زیستمحیطی انجام شده و مصوبه و مجوز مورد نیاز از سازمان حفاظت محیطزیست دریافت شده است. همچنین مطالعات جانمایی و مکانیابی انجام شده تا جایی که پیشبینی میشود بهطور متوسط ۲۰۰ قطعه صنعتی را بتوانیم به صاحبان صنایع واگذار کنیم.
فیضزاده درباره دامنه اشتغالزایی حاصل از توسعه شهرک مصالح ساختمانی گفت: پیشبینی میشود که حدود ۴هزار نفر اشتغال مستقیم در این شهرک ایجاد شود.
تامین بازار ۳۰۰ میلیونی
معاون عمران و محیطزیست شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانشرقی در توضیحات بیشتری درباره اهمیت توسعه شهرک صنعتی مصالح ساختمانی و رونق صنعتی در استان گفت: توسعه شهرک مصالح ساختمانی میتواند بازار ۳۰۰میلیونی اطراف منطقه را پوشش دهد. بازاری شامل کشورهای ترکیه، آذربایجان، عراق و در آینده نیز سوریه؛ هرچند هماکنون با وجود تولیدات مطلوب در منطقه باز هم شاهد واردات از کشور ترکیه هستیم اما باید تلاش شود که تولیدات ساختمانی کشور در داخل مصرف و به خارج از مرزها صادر شود.
وی افزود: تولیدات ساختمانی ما کیفیت بسیار مطلوبی دارند بهعنوان نمونه، پروفیلسازان خوبی در شهرک مصالح ساختمانی داریم اما متاسفانه شاهدیم که پروفیلهای ساختمانی از ترکیه وارد میشوند.
فیضزاده با اشاره به اینکه با وجود ظرفیتهای بسیار در زمینه توسعه سنگ فعالیت چندانی در استان نشده است، گفت: از آنجا که صنعت ساختمان، صنایع وابسته بسیاری دارد بهتر است که آنهایی که در ارتباط با هم هستند، در یک جا متمرکز شوند. بهعنوان نمونه، واحدها و کارخانههای سنگبری زیادی در استان وجود دارند که در سطح شهر فعالیت میکنند و مشکلات زیستمحیطی ایجاد کردهاند. حال اگر تلاش شود تا این کارخانهها نیز در شهرک تخصصی مصالح ساختمانی متمرکز شوند همافزایی بسیاری بین تمامی واحدهای صنعتی به وجود میآید. همچنین اگر تمامی واحدهای صنعتی که در صنعت ساختمان فعالیت میکنند در یک شهرک متمرکز شوند دایره صادراتی وسیعتری خواهد داشت.
بر اساس این گزارش ایجاد شهرکهای صنعتی – تخصصی و تلاش برای توسعه آنها میتواند محورهای صادراتی را نیز در آینده تقویت و بروزرسانی کند. علاوه بر این همپوشانی تخصصی و مطلوبی در صنایع ایجاد میشود که راه را برای توسعه کیفی و کمی محصولات باز میکند. امید است که توسعه شهرک تخصصی مصالح ساختمانی مسیر پررونقی برای توسعه صادرات بازکند.
نظرات