- دوشنبه 10 آبان 1395 - 16:04
- کد خبر : 1973
- صنعت تاسیسات » صنعت، معدن و تجارت » مصاحبه

نمایشگاه فرصت خوبی را برای صاحبان صنایع فراهم می کند تا توانمندیها، محصولات و دستاوردهایشان را در سطح وسیعی عرضه کنند و پانزدهمین نمایشگاه بین المللی تاسیسات و سیستمهای سرمایشی و گرمایشی از تاریخ ۲۷ مهرماه سال ۱۳۹۵ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز بکار کرده است و فعالان و صاحبنظران حوزه تأسیسات در […]
نمایشگاه فرصت خوبی را برای صاحبان صنایع فراهم می کند تا توانمندیها، محصولات و دستاوردهایشان را در سطح وسیعی عرضه کنند و پانزدهمین نمایشگاه بین المللی تاسیسات و سیستمهای سرمایشی و گرمایشی از تاریخ ۲۷ مهرماه سال ۱۳۹۵ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز بکار کرده است و فعالان و صاحبنظران حوزه تأسیسات در محیطی تجاری و تخصصی گرد هم آورده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی صنعت و تاسیسات (ویکی پی جی)، با توجه به تحولات اخیر و تأثیر آن بر آینده اقتصــاد و تولیـــدات کشور، مصاحبهای با قاسم مصطفوی، مدیر روابط عمومی گروه صنعتی بوتان انجام دادهایم و مسایل و مشکلات صنعتگران و صاحب نظران صنعت تاسیسات آن چیزی است که ما به دنبال آن هستیم .
ضمن معرفی شرکت پیشینه ای از فعالیت های شرکت را برای ما عنوان کنید؟
پیدایش بوتان به سال ۱۳۳۲ برمیگردد، زمانی که صنعت نفت درد حال ملی شدن بود، مرحوم محمود خلیلی بنیان گذار بوتان، با مشاهده به هدر رفتن گاز مملکت به روی چاه های نفت، جرقه استفاده بهینه از این منبع و ثروت کشور به ذهنشان خطور میکند.
مرحوم خلیلی با مطالعه و بازدیدی که از شرکتهای دیگر داشتند با یک تکنولوژی گاز را به خانه ما ایرانیها منتقل کردند و آغازگر انقلابی در اشپزخانههای ما شدند و با وجود گاز در خانهها این محصول پاک و تمیز جایگزین سوختهای فسیلی و نفت و چوب و .. شد.
در خلال آن سالها و در کنار توزیع گاز شرکت بوتان به فکر تولید یک سری محصولات صنعتی هم افتاد و اینگونه شد که در سال ۱۳۴۳ شرکت صنعتی بوتان در کنار بوتان توزیع گاز شکل گرفت، حرفه ما تولید محصولات صنعتی مانند انواع سیلندرها، پیکنیک، اجاق گاز، بخاری و محصولاتی که مربوط با گاز بود و تا سال ۱۳۶۷ بیش از ۲۰۰ نوع محصول گاز سوز تولید کردیم (بوتان همیشه جز پیشروها و اولین ها بوده) یعنی محصولاتی که همیشه برای اولین بار در ایران عرضه می شد و بوتان یکی از پایه گزاران این فرهنگ بوده است.
سال ۱۳۶۷ بوتان به پیشنهاد دولتمردان به سراغ تولید یک سری محصولات جدید رفت و به عنوان نخستین شرکت ایرانی آبگرمکن فوری دیواری را عرضه کرد.
در آن دوره بوتان برای تولید آبگرمکن از طریق واردات از اروپا و مونتاژ قطعات میپرداخت اما امروز به درجه ای رسیده که آبگرمکنها را به اروپا صادر میکند.
فعالیت و تمرکز بوتان هم اکنون بر روی ۳ محصول است:
- انواع آبگرمکن هایفوری، دیواری (بیش از ۲۶ مدل در بازار داخل)
- انواع پکیج دیواری (بیش از ۱۴ مدل)
- انواع رادیاتورهای آلومینیومی و رادیاتور حوله ای فولادی
بوتان امروزه به عنوان سومین تولید کننده آبگرمکن فوری دیواری در جهان است.
بوتان در روز ۲۹ مهر، روز ملی صادرات، جز واحدهای نمونه صادراتی کشوری انتخاب شد.
آبگرمکن بوتان با بیش از ۱۲۶ طرح به کشورهای اتحادیه اروپا صادر میشود.
هم چنین بوتان در زمینه پکیج جز بازیگران اصلی منطقه در خاورمیانه است.
مهم ترین پروژه ای که داشتید چه پروژه ای بوده است؟
پروژهای که آنقدر برجسته باشد وجود ندارد اما پروژههای مسکن مهر در تمامی شهرها، آبگرمکن بوتان را خریداری کردند.
در زمینه پکیج بوتان به عنوان اولین و بزرگترین محسوب میشود.
بوتان تمامی پکیجهای پروژه کوزو(شرکت کوزو یک شرکت ترکیهای است)، که ساختمان های ۲۰ و ۳۰ هزار واحدی در پرند و پردیس بودند را اجرا کرد.
مهمترین فعالیت شما در خصوص عملکرد کیفی محصولاتتان چیست؟
اولین و مهمترین این موضوع توجه به نیاز مشتری، هم از بُعد داخلی و هم از بُعد صادراتی است، بدین گونه که بوتان بطور دائم تحقیقات بازار و کنترل آپشن های جدید محصولات را از لحاظ پتانسیل و فناوری روز دنیا با مشتریان خود انجام میدهد.
بوتان با توجه به امکانات موجود و دارا بودن پایگاهی در اروپا دائما در حال رصد و مطالعه و بهره برداری از محصولات روز دنیا است.
محصول آبگرمکن بوتان یکی از سومین آبگرم کنهایی است که بیشترین سهم را در بازار اروپا دارد و قطعا توجه به نیاز مشتریها و استفاده از تکنولوژی روز دنیا باعث ایجاد این سهم شده است.
انتظارات و چالش های شما در صنعت تاسیسات چیست؟
با توجه به موضوع بازار داخل و گروه صادرات، بازار داخلی چند سالی است که دچار رکود شده است و امید ما خروج از این رکود است، دولت هم تلاشهای بسزایی در زمینه کاهش تورم انجام داده است اما متاسفانه خروج از رکود صورت نپذیرفت.
اولین و مهمترین مسئلهای که واحدهای تولیدی از جمله صنعت و خصوصا واحدهایی که بیشترین ارتباط را با صنعت ساختمان که موتور محرکه اقتصاد است با آن درگیر هستند همین بحث رکود است و امید ما به ارائه راهکارهایی از سوی دولت در جهت خروج از این وضعیت است.
در کنار مسئله ی رکود، موضوع قاچاق قرار گرفته که با جلوگیری از قاچاق کالا احتمال این مسئله که شرکتها توانایی ارائه قیمت منصفانه و سریس دهی بهتر و رقابت را داشته باشند را دارند.
یکی دیگر از مسائلی که همه صنایع با آن درگیر هستند این است که، دولت چند سالی است که شعار«جدایی از وابستگی به درآمدهای نفتی و تکیه به درآمدهای مالیاتی» را میدهد، و تلاش های بسزایی هم در این زمینه صورت گرفته اما متاسفانه برخی قانون گریزیها از سوی بعضی از واحدها صورت میگیرد که خیانتی بزرگ است زیرا با عدم پرداخت مالیات باعث کاهش درآمد دولت و به طبع در پی این قضیه کاهش خدمات دولت به همشهریها میشود، موضوع دیگر این که با عدم پرداخت مالیات از یک رانتی برخوردار میشوند و باعث ایجاد رقابت ناعادلانه با شرکتی همانند بوتان که قانون مدار است و مالیات را پرداخت میکند، می شود.
این قانون پیگیری هم دارد ؟
پیگیری این مساله بر عهده نهادهای نظارتی است.
روز افتتاحیه نمایشگاه اقای اسفهبدی به ۶ ماهه خوب صنعت تاسیسات اشاره کردند و از بهبود اوضاع در ۶ ماه دوم گفتند شما هم موافقید؟
رشدی که در شش ماهه اول صورت گرفته نسبت به قبل بهتر بوده اما به اهدافی که داشتند دست پیدا نکردند، اگر اشتباه نکنم هدفی که در این بخش بوده ۱۰ درصد رشد بوده که ۶ درصد محقق شده است.
از نظر من همه این مسایل به دولتمردان ما برمی گردد و این که زمانی که صحبتی را میکنند تا چه میزانی با فعل خواستن پیش میروند تا آن کار انجام پذیرد.
خیلی از شرکت ها گله مند بودند از اینکه سردر نمایشگاه باید تبلیغ یک شرکت خارجی باشد و ما وقتی روی بحث تولید ملی مانور می دهیم چرا باید اینگونه باشد نظر شما در این مورد چیست؟
از نظر من این مسئله بسیار جزئی است، ما مسائل بسیار کلان داریم که آنها را رها کردیم، مسئله ای مانند قاچاق، که باید به دنبال راه حلی برای جلوگیری از این موضوع باشیم، یا بحث دیگر هزینههای هنگفت تبلیغات ما در شبکههای داخلی است، که نیاز ما حمایت دولت از صنایع داخلی نه صرفا در بحث تبلیغات بلکه در تامین مواد، تسهیلات و … است.
اکثر شرکت ها از کمبود نقدینگی گله داشتند شما هم با این مساله مواجه هستید؟
کمبود نقدینگی یک موضوع است و نقدینگی با نرخ بهره مناسب موضوع دیگر و این دو با هم فرق میکند.
خوش حسابی شما باعث وام دهی با بهره مناسب کلیه بانک ها به شما است.
همچنین وجود یک سری تسهیلات کارآمد به واحد تولیدکننده عرضه کند.
ما اگر بحث تسهیلات را مطرح میکنیم وجود یکسری تسهیلاتی که کارامد باشد و من تولید کننده بتوانم انجام بدهم مساله دیگری است، من یک مثالی را عنوان کنم : اینکه من واحد اقتصادی یا تولیدی وامی می گیرد که بر اساس چشم اندازی از اقتصاد و بر اساس سیاست های کلان اقتصادی است که من واحد تولیدی انها را تعیین نکردم، مثلا اینکه تورم امسال چند باشد سال بعد چند خواهد بود، من یک پیش بینی میکنم ولی الزاما پیش بینی من درست نیست و حالا فرض کنید در شرایطی که تورم ۳۰ درصد است شما به یک واحد تولیدی میروید و وام میگیرید و ان موقع که تورم بالا بود خب بهرهها هم بالا بود و شما وام می گیرید ۲۶ درصد، دولت تورم را پایین میآورد شما کماکان هنوز آن وام را بر عهده دارید که با ۲۶ درصد پرداخت میکنید، ولی امروز وام ۲۱ درصد است و شما هم قرارداد بستید، همین امروز ۶ درصد اضافه تر است و اگر آن وام را کنسل کنید هزینه بیشتر میدهید و حالا من تولید کننده چه گناهی کردم که در آن فضا آن وام را گرفتم و اینجاست که باید دولت بیاید وسط بگوید آقای واحد تولیدی که شما تحت آن شرایط این قرارداد بلند مدت را بستید که دیگر امروز نمیتوانید آن را فسخ کنید حالا این تسهیلات با این نرخ کمتر برای اینکه جبران این موضوع باشد.
رمز موفقیت و ماندگاری نام شرکت شما در این صنعت چیست؟
مشتریان ما هستند، توجه بوتان به نیاز مشتری در زمینه تولید و خدمات محصول باعث ایجاد بزرگترین شبکه سرویس دهی با ۵۰ پرسنل که وظیفه پاسخگویی روزانه به ۸۰۰۰ تماس را دارند شده است.
بوتان شرکتی است که برای رضایت مشتریان خود و تحلیل بهینه از اطلاعات از نرم افزار «ای آر پی» استفاده می کند و بابت آن هزینه بسیاری را متقبل شده است.
نظر شما در مورد نحوه عملکرد و اجرای شرکت نمانگر به عنوان مجری چندین ساله نمایشگاه تاسیسات چیست؟
حقیقتا درباره این موضوع اطلاعات خاصی ندارم و مسئله ناراحت کنندهای را مشاهده نکردم.
نظرات