- چهارشنبه 5 آبان 1395 - 15:48
- کد خبر : 1608
- پیشخوان » صنعت، معدن و تجارت

با وجود پرداخت ۱۰ هزار میلیارد تومان به ۱۳ هزار واحد صنعتی که وزیر صنعت از آن سخن میگوید، آمار تولید انواع کالا در پنج ماهه نخست امسال نشان از افت تولید ۱۶ محصول صنعتی دارد. مطابق جدیدترین آمار از میزان تولید کالاهای منتخب صنعتی و معدنی در پنج ماهه نخست، بخش تولید شاهد افت […]
با وجود پرداخت ۱۰ هزار میلیارد تومان به ۱۳ هزار واحد صنعتی که وزیر صنعت از آن سخن میگوید، آمار تولید انواع کالا در پنج ماهه نخست امسال نشان از افت تولید ۱۶ محصول صنعتی دارد. مطابق جدیدترین آمار از میزان تولید کالاهای منتخب صنعتی و معدنی در پنج ماهه نخست، بخش تولید شاهد افت تولید ۱۶ محصول صنعتی بوده است.
به گزارش گروه صنعت، معدن و تجارت ویکیپیجی به نقل از جهان صنعت ، براساس این آمار در ۵ ماهه نخست امسال میزان تولید نخ پلی استر ۷/۲۳ درصد، انواع تلویزیون تخت ۷/۲۲ درصد،روغن نباتی ۸/۴ درصد و انواع کاغذ ۵/۶ درصد کاهش داشتهاست. بیشترین میزان رشد تولید در این پنج ماه به تولید اتوبوس و مینیبوس با رشد ۹/۱۳۸ درصدی اختصاص دارد.
البته تولید برخی از کالاها نیز در این ۵ ماه افزایش پیدا کرده که البته میزان رشد تولید آنها نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بسیار اندک بوده است.
در کالاهای منتخب معدنی و سنگ معدنی نیز شاهد کاهش تولید ۷/۲۸ درصدی کاشی و سرامیک، ۷/۱۷ درصدی چینی بهداشتی، ۸/۰ درصدی فولاد خام، ۸/۴ درصدی شمش آلومینیوم، ۸/۵ درصدی آلومینا و ۲/۸ درصدی سیمان روبهرو بودهایم. در این گروه کالایی بیشترین رشد تولید متعلق به کنستانتره زغال سنگ با حجم تولید ۶/۱۱ درصدی بوده است.
حال پرسش این است که تسهیلات پرداختی متوجه کدام بخشهای صنعتی شده که شاهد افت تولید ۱۶محصول صنعتی شدهایم. آیا تسهیلات مورد نظر دولت مختص صنایع خاصی است یامتوجه تمام صنایع است ؟ایا دولتیها بیشتر تسهیلات گرفته اند یا خصوصیها که این ابهامات هنوز از سوی وزارت صنعت پاسخ داده نشده است.
افزایش نرخ تورم تولیدکننده ۸ گروه خدماتی در۴ سال
از سوی دیگر مرکز آمار ایران از افزایش نرخ تورم تولیدکننده هشت گروه خدماتی در فاصله سالهای ۹۰ تا ۹۴ به میزان ۸/۲ تا ۷/۱۹ درصد خبر داد.
به گزارش مهر به نقل از مرکز آمار ایران، گزارشهای رسمی حکایت از افزایش نرخ تورم تولیدکننده هشت گروه خدماتی در فاصله سالهای ۹۰ تا ۹۴ به میزان ۸/۲ تا ۷/۱۹ درصد دارد، بر این اساس شاخص قیمت تولیدکننده بخشهای خدمات مشتمل بر هشت بخش شامل تعمیر وسایل نقلیه موتوری، موتورسیلکت و کالاهای شخصی و خانگی، هتل و رستوران، حملونقل، انبارداری و ارتباطات، واسطهگریهای مالی (بیمه)، مستغلات، اجاره و فعالیتهای کسب و کار، آموزش، بهداشت و مددکاری اجتماعی و سایر فعالیتهای خدمات عمومی، اجتماعی و شخصی اعلام شده است.
شاخص قیمت تولید بخشهای خدمات
در این میان، گزارش شاخص قیمت تولیدکننده بخشهای خدمات به صورت فصلی و سالانه منتشر میشود که در این میان، شاخص قیمت تولیدکننده بخشهای خدمات در سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ برای اولین بار در زمستان سال ۱۳۹۴ تهیه و منتشر شده که این اطلاعات در سال ۱۳۹۵ بازنگری و گزارش اصلاحی شاخص قیمت تولیدکننده بخشهای خدمات در سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ به این شرح است:
شاخص کل قیمت تولیدکننده بخشهای خدمات (بر مبنای سال پایه ۱۰۰=۱۳۹۰) در سال ۱۳۹۴ برابر است با ۵/۱۸۳ که نسبت به سال قبل ۴/۱۱ درصد افزایش یافته است.
تغییرات شاخص بخشهای خدمات نیز به شرح ذیل است:
شاخص گروه خدمات تعمیر وسایل نقلیه موتوری، موتورسیکلت و کالاهای شخصی و خانگی در سال ۱۳۹۴ برابر است با ۲/۱۹۳ که نسبت به سال قبل ۸/۱۱ درصد افزایش داشته است.
شاخص گروه خدمات هتل و رستوران در سال ۱۳۹۴ برابر است با ۹/۲۱۹ که نسبت به سال قبل ۷/۱۰ درصد افزایش یافته است.
شاخص گروه خدمات حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات در سال ۱۳۹۴ برابر است با ۲/۱۹۴ که نسبت به فصل قبل ۸/۸ درصد افزایش یافته است.شاخص گروه خدمات واسطه گریهای مالی (بیمه) در سال ۱۳۹۴ برابر است با ۹/۲۰۱ که نسبت به سال قبل ۸/۲ درصد افزایش یافته است.
شاخص گروه خدمات مستغلات، اجاره و فعالیت کسب و کار در سال ۱۳۹۴ برابر است با ۱۵۶ که نسبت به سال قبل ۱/۹ درصد افزایش یافته است.
شاخص گروه خدمات آموزش در سال ۱۳۹۴ برابر است با ۵/۱۸۳ که نسبت به سال قبل ۶/۱۸ درصد افزایش یافته است.
شاخص گروه خدمات بهداشت و مددکاری اجتماعی در سال ۱۳۹۴ برابر است با ۱/۲۲۱ که نسبت به فصل قبل ۷/۱۹ درصد افزایش یافته است.
شاخص گروه خدمات سایر فعالیتهای خدمات عمومی، اجتماعی و شخصی در سال ۱۳۹۴ برابر است با ۶/۱۸۷ که نسبت به سال قبل ۹/۱۱ درصد افزایش یافته است.
نظرات